Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Πέτρος Συναδινός: Η στήριξη της Ολυμπιακής αποστολής και οι ελπίδες για το Παρίσι 2024

Πέτρος Συναδινός: Η στήριξη της Ολυμπιακ...

Ο πατρινός Αρχηγός της αποστολής της Ολυμπιακής μας Ομάδας στο Παρίσι

Ο Πέτρος Συναδινός, ο αρχηγός της Ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι 2024, έχει να φέρει σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Για αυτό έχει οργανώσει ένα δεκαμελές αρχηγείο, που θα παρακολουθεί τα πάντα.

Τεχνοκράτης ο ίδιος, αλλά και άνθρωπος του αθλητισμού, έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να διοικήσει τη μεγάλη ελληνική αποστολή. Η εισήγησή του στην ημερίδα του ΠΣΑΤ είχε πράγματι ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης διαδικασίας, ολοκληρώνοντας τη διευθέτηση ζητημάτων που μας απασχόλησαν τα τελευταία τρία χρόνια. Το πολυπληθές και έμπειρο αρχηγείο εξετάζει καθημερινά τρόπους για να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες των αθλητών μας στην παραμονή τους στο Παρίσι. Όσον αφορά στο ρόλο του Τύπου, με την ολοένα αυξανόμενη τεχνολογική επανάσταση, ευελπιστούμε να είναι θετικός. Δυστυχώς, τα σόσιαλ επηρεάζουν τους αθλητές, οι οποίοι έχουν ανάγκη από ψυχραιμία. Παρακαλώ τους εκπροσώπους του Τύπου να στηρίξουν τους αθλητές και να τους ανταμείψουν για την τριετή προσπάθεια. Οι συνθήκες πρόκρισης έχουν δυσκολέψει πολύ και η πρόκριση ισοδυναμεί με μετάλλιο», ανέφερε ο Πέτρος Συναδινός.

«Η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας βρίσκεται στο πλάι των ομοσπονδιών τα τρία τελευταία χρόνια και έχει εξαπολύσει έναν τεράστιο αγώνα για να βρει χορηγούς για το Παρίσι. Η Aegean Αir είναι ο χορηγός μετακίνησης των αθλητών, ενώ έχουν εξασφαλιστεί χορηγοί για ιατρικό εξοπλισμό και μεταφορά μηχανημάτων και υλικών. Η ΕΟΕ ενέκρινε τη δαπάνη αγοράς κλιματιστικών για το κτίριο της ελληνικής αποστολής, έτσι ώστε οι αθλητές να  διαμένουν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την πολυδιάσπαση των αθλητών σε 4-5 πόλεις, στις οποίες θα διεξάγονται αθλήματα σκοποβολής, ιστοπλοϊας, μπάσκετ και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα οργανωμένοι για να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Οι εφετινοί Αγώνες θα είναι οι πρώτοι που διεξάγονται μετά την πανδημία, γεγονός που θα προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και ασφαλώς τεράστια συμμετοχή».

Ο αρχηγός της αποστολής χαρακτήρισε θέμα πρόκληση το κυκλοφοριακό και τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρνουν οι ομάδες να βρίσκονται έγκαιρα στα διάφορα σημεία, εκτός πόλης.

Επίσης, ο κ. Συναδινός συνέδεσε στην εισήγησή του, την πολιτιστική διάσταση των Ο.Α. με διαπρεπείς Έλληνες.

«Να σημειώσουμε ότι τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται 130 χρόνια από την ίδρυση της ΔΟΕ στο Παρίσι από τον Γάλλο εκπαιδευτικό Baron Pierre de Coubertin, ο οποίος εμπνεύστηκε την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της ελληνικής αρχαιότητας. Για το σκοπό αυτό, θα γίνει στον Λούβρο έκθεση αναβίωσης των Αγώνων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας. Θυμίζω δε ότι μια σειρά από διαπρεπείς Έλληνες σχετίστηκαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και ο Γεώργιος Κανδύλης, ο οποίος εργάστηκε ως επικεφαλής της επιτελικής ομάδας του φακέλου υποψηφιότητας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών «Αθήνα 1996» και στις ιδέες του βασίστηκε και ο φάκελος της υποψηφιότητας του 2004. Και ασφαλώς ο Γιάννης Τσαρούχης, που φιλοτέχνησε το κλαδί ελιάς, σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1924 στο Παρίσι, τόνισε ότι τη χρονιά εκείνη είχαμε τη συμμετοχή της πρώτης Ελληνίδας αθλήτριας, της Λένας Βαλαωρίτου Σκαραμαγκά στο τένις. «Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι η Δόμνα Λανίτου, που με την παρουσία της στο Βερολίνο το 1936, έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου», είπε ο κ. Συναδινός. Σε σχέση με την ισότητα ανδρών και γυναικών, που θα ισχύσει στο Παρίσι, επισήμανε ότι από τους συνολικά 67 έως σήμερα προκριθέντες αθλητές, οι 28 είναι γυναίκες. «Δεν πετύχαμε τον στόχο του gender equality, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Συνεχίζουμε καθημερινά τις ενημερώσεις και κάνουμε υπερπροσπάθειες για να εξασφαλίσουμε εισιτήρια στις οικογένειες των αθλητών μας. Σας ευχαριστώ και σας περιμένουμε όλους για να κατευοδώσουμε τα παιδιά στο ταξίδι τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports