Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Coldplay: Ουρές έξω από το ΟΑΚΑ για τη μεγάλη συναυλία - H κινητική πίστα, ο χορός των θεατών και ο γάμος με τη Dakota Johnson

Coldplay: Ουρές έξω από το ΟΑΚΑ για τη μ...

Δείτε βίντεο

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι θαυμαστές των Coldplay συγκεντρώνονται από τα χαράματα στο ΟΑΚΑ για την πολυαναμενόμενη συναυλία του φετινού καλοκαιριού.

Συνολικά, πάνω από 120.000 άτομα θα παρακολουθήσουν τις δύο εμφανίσεις του βρετανικού συγκροτήματος Coldplay. Στο στάδιο έχουν καταφθάσει 27 μεγάλα φορτηγά, φορτωμένα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το εντυπωσιακό σόου.

Το κοινό ανυπομονεί ν' ακούσει τις αξεπέραστες μελωδίες και να νιώσει την εκρηκτική ενέργεια των Coldplay πάνω στη σκηνή. Το βρετανικό συγκρότημα, που συχνά αποκαλείται «οι Beatles του 21ου αιώνα», θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Music of the Spheres». Οι δύο συναυλίες στην Αθήνα έγιναν sold out αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση των εισιτηρίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 5 μ.μ., με την Αντωνία Καούρη να εμφανίζεται στις 7 μ.μ. και τη Maisie Peters να ακολουθεί στις 8 μ.μ. Οι Coldplay αναμένεται να ανέβουν στη σκηνή στις 9.15 μ.μ.

Οικολόγοι Coldplay
 

Πέρα από την εξαιρετική μουσική τους, το δημοφιλές βρετανικό συγκρότημα προωθεί τη βιωσιμότητα, έχοντας έντονη οικολογική συνείδηση. Γι' αυτό κατά τη διάρκεια των συναυλιών απαγορεύεται η χρήση πλαστικών μιας χρήσης σε όλο το στάδιο. Επίσης, δεν επιτρέπεται η εισαγωγή γυάλινων ή μεταλλικών παγουριών και μπουκαλιών, καθώς και backpacks ή μεγάλων τσαντών. Οι θεατές προτρέπονται να έχουν τα εισιτήριά τους στο κινητό τους για να αποφύγουν άσκοπες εκτυπώσεις. Συνιστάται να προσέλθουν με ΜΜΜ, ποδήλατο ή ηλεκτρικά πατίνια, αποφεύγοντας το αυτοκίνητο. Τα LED βραχιολάκια, που αποτελούν μέρος του σόου, είναι επαναχρησιμοποιούμενα και όχι αναμνηστικά, και πρέπει να επιστραφούν μετά το τέλος της συναυλίας κατά την έξοδο από το στάδιο.

Την περασμένη Δευτέρα, οι Coldplay ανακοίνωσαν με χαρά ότι οι άμεσες εκπομπές CO2e για τα πρώτα δύο χρόνια της τρέχουσας περιοδείας τους είναι μειωμένες κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη περιοδεία τους το 2016-17, συγκρίνοντας κάθε συναυλία. Το 2021, το συγκρότημα παρουσίασε για πρώτη φορά ένα φιλόδοξο σχέδιο 12 σημείων με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους.

Δύο χρόνια πριν, ο τραγουδιστής τους, Chris Martin, είχε δεσμευτεί να μην περιοδεύσουν ξανά, εκτός εάν οι περιοδείες τους γίνονταν με βιώσιμο τρόπο και είχαν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Στην παγκόσμια περιοδεία «Music of the Spheres», που ξεκίνησε το 2022, η μπάντα είχε υποσχεθεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τις παραστάσεις, τις μεταφορές και τα ταξίδια της μπάντας και του πληρώματος κατά τουλάχιστον 50%.

 

Δύο χρόνια αργότερα, το συγκρότημα ανακοινώνει ότι έχει ξεπεράσει αυτόν τον στόχο, με τη βοήθεια των θαυμαστών του. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι παρακολούθησαν τις συναυλίες μας και συνέβαλαν στη φόρτιση των μπαταριών του σόου με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τις ειδικές πίστες χορού» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι έφτασαν με τα πόδια, το ποδήλατο, το κοινόχρηστο αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όσοι έφεραν επαναγεμιζόμενα μπουκάλια νερού ή επέστρεψαν τα βραχιολάκια LED για ανακύκλωση. Και όσοι αγόρασαν εισιτήριο, συμβάλλοντας έτσι στη φύτευση ενός από τα επτά εκατομμύρια δέντρα που έχουμε φυτέψει μέχρι τώρα. Ως συγκρότημα και ως βιομηχανία, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στον τομέα αυτό. Αλλά είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια όλων μέχρι στιγμής και χαιρετίζουμε όλους όσοι καταβάλλουν προσπάθειες για να προωθήσουν τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσαν.

Στις συναυλίες των Coldplay χρησιμοποιούνται ειδικές πίστες χορού που παράγουν ηλεκτρισμό από το κοινό που χοροπηδά πάνω σε ειδικά πλακάκια. Κατά τη διάρκεια του σόου, οι θεατές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία μαζί με τις ηλιακές εγκαταστάσεις και τις πίστες χορού, φορτίζουν μικρότερες περιοχές της σκηνής, καθώς και σταθμούς φόρτισης για τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και εξοπλισμό του προσωπικού.

 

 

Σύμφωνα με τη Guardian, τα δεδομένα των Coldplay συγκεντρώθηκαν από την επιχείρηση βιωσιμότητας Hope Solutions και οι ισχυρισμοί τους επαληθεύτηκαν από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Ο καθηγητής του MIT John E. Fernandez επαίνεσε το συγκρότημα για το παράδειγμα που δίνει στην υπόλοιπη μουσική βιομηχανία, προωθώντας την αληθινή και ανθρώπινη βιωσιμότητα. «Με κάθε επόμενο χρόνο της περιοδείας τους, οι Coldplay διαμορφώνουν μια τροχιά προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα και δικαιοσύνης για τη βιοποικιλότητα», δήλωσε ο Fernandez.

 

Για κάθε εισιτήριο που έχει διατεθεί – συνολικά επτά εκατομμύρια μέχρι στιγμής – έχει φυτευτεί ένα δέντρο μέσω της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης One Tree Planted, με στόχο την αναδάσωση. Οι περιοδείες καλλιτεχνών συχνά αφήνουν μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ειδικά όταν οι συναυλιακοί χώροι βρίσκονται σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων. Καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift έχουν δεχτεί επικρίσεις για την υπερβολική χρήση ιδιωτικών τζετ για τις περιοδείες και τις προσωπικές τους μετακινήσεις. Παρόλο που οι Coldplay χρησιμοποιούν αεροπορικά ταξίδια για τις περισσότερες συναυλίες τους, ο Chris Martin έχει δεσμευτεί να ταξιδεύει με μέσα μαζικής μεταφοράς όπου αυτό είναι εφικτό – για παράδειγμα, έφτασε στο Κάρντιφ για τις συναυλίες του συγκροτήματος με τρένο.

Οι συμβουλές για την αποφυγή δυσφορίας λόγω ζέστης
 

Μέσα από τον λογαριασμό τους στο Instagram, το συγκρότημα συμβουλεύει τους θεατές να μην περιμένουν στη ζέστη πολύ πριν τις 17:00, ώρα που θα ανοίξουν οι πόρτες του σταδίου. Επιπλέον, προτρέπει το κοινό να χρησιμοποιεί αντηλιακό, να φορά καπέλο και να αποφεύγει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει:

 

«Μην φτάσετε πολύ νωρίς για τη συναυλία. Οι πόρτες δεν θα ανοίξουν πριν από τις 17:00 και δεν σας συμβουλεύουμε να καθίσετε έξω στη ζέστη. Φέρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό (χωρητικότητας έως 500ml) που θα γεμίζετε ξανά. Υπάρχουν σταθμοί νερού όπου μπορείτε να ξαναγεμίσετε. Φορέστε αντηλιακό. Αποφύγετε την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ όσο βρίσκεστε στο χώρο. Θα σας αφυδατώσει. Φορέστε ελαφριά ρούχα για να κυκλοφορεί ο αέρας. Φορέστε καπέλο. Εάν αισθάνεστε υπερβολική ζέστη, αναζητήστε σκιά όπου μπορείτε. Ελάτε με ελαφρύ εξοπλισμό! Λάβετε επίσης υπόψη ότι υπάρχει πολιτική για τις τσάντες, καθώς δεν επιτρέπονται τσάντες μεγαλύτερες από το μέγεθος Α4. Εάν αισθανθείτε αδιαθεσία ή λιποθυμία, ζητήστε βοήθεια από το προσωπικό της συναυλίας και τις ιατρικές ομάδες».

Ολα ξεκινούν... το 1996
 

Το 1996, ο Chris Martin, ο μελλοντικός frontman ενός από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής, συναντά τον κιθαρίστα Jonny Buckland στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αρχίζουν να παίζουν μαζί και σύντομα προστίθεται στην παρέα τους ο μπασίστας Guy Berryman. Όταν βρίσκουν και τον ντράμερ Will Champion, γεννιούνται οι Coldplay. Ο Martin απευθύνεται στον παλιό του συμμαθητή Phil Harvey, που σπούδαζε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του ζητά να γίνει ο μάνατζερ του συγκροτήματος, ρόλος που αργότερα εξελίσσεται σε αυτόν του δημιουργικού διευθυντή.

 

Το Μάρτιο του 1999, οι Coldplay αρχίζουν να δουλεύουν στον πρώτο τους δίσκο, που ηχογραφείται στα Rockfield Studios με παραγωγό τον Ken Nelson. Παράλληλα, συμμετέχουν στο Carling Tour. Αφού κυκλοφορούν τρία EP χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, το συγκρότημα κάνει το μεγάλο βήμα με το single «Shiver». Τον Ιούνιο του 2000, ξεκινούν την πρώτη μεγάλη τους περιοδεία, η οποία περιλαμβάνει και μια εμφάνιση στο Glastonbury. Λίγο μετά, κυκλοφορούν το single «Yellow», που γίνεται τεράστια επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 4 των UK Singles Chart και καθιστώντας τους Coldplay γνωστούς στο ευρύ κοινό.

 

Ο μυστικός αρραβώνας και ο γάμος με τη Dakota Johnson
 

Ο Chris Martin αποτελεί την ψυχή της μπάντας, όντας ο τραγουδιστής και ο συνθέτης πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Από την αρχή της καριέρας του, η προσωπική του ζωή προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας. Ο γάμος του με τη Gwyneth Paltrow και η οικογένεια που δημιούργησαν μαζί, αποκτώντας δύο παιδιά, αύξησαν ακόμα περισσότερο τη φήμη του. Το διαζύγιό τους, μετά από αρκετά χρόνια, έγινε πηγή έμπνευσης για τη μουσική του. Σήμερα, ο frontman του συγκροτήματος βιώνει μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της προσωπικής του ζωής, καθώς είναι ερωτευμένος με τη Dakota Johnson, με την οποία είναι μαζί από το 2017. Φήμες τους θέλουν να παντρεύονται, μετά από έναν μυστικό αρραβώνα που αποτέλεσε ένα από τα πιο καυτά νέα της διεθνούς σόουμπιζ.

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight