Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Περπατάς για να χάσεις βάρος; Αυτά είναι τα 10 βασικά λάθη που κάνεις

Περπατάς για να χάσεις βάρος; Αυτά είναι...

Χρήσιμες οδηγίες

Το Περπάτημα αποτελεί έναν από τους καλύτερους, αποτελεσματικούς και ανέξοδους τρόπους εκγύμνασης κι όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που το επιλέγουν.

Ένα από τα σημαντικά πλεονέκτημα του περπατήματος είναι ότι απευθύνεται σε όλους, καθώς ο καθένας ανάλογα με το επίπεδό του μπορεί να προσαρμόσει τον ρυθμό και τη συχνότητα της γυμναστικής.

Πέρα από τα οφέλη για την Υγεία μας και το γεγονός ότι είναι ένας καλός τρόπος να κρατιέσαι σε φόρμα, το περπάτημα μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, υπάρχουν 10 βασικά λάθη, που αν τα κάνεις, μειώνεις την αποτελεσματικότητα της κάθε προπόνησης. Πρόκειται για κοινότυπα λάθη και όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα τους.

10 tips για να είναι πιο αποτελεσματικό το περπάτημα

1.Δεν περπατάς αρκετά

Το περπάτημα είναι ένας καλός τρόπος γυμναστικής, αρκεί να γίνεται σωστά. Θέσε έναν ημερήσιο στόχο – που δεν θα σου είναι εύκολος να τον πετύχεις – και προσπάθησε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα να βγαίνεις έξω και να περπατάς. Η επανάληψη είναι το κλειδί για να γίνει το περπάτημα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

2.Δεν αυξάνεις την ένταση που περπατάς

Από όποιο level κι αν ξεκινήσεις να περπατάς, καλό θα ήταν κάθε 2-3 φορές να αυξάνεις την ένταση του ρυθμού σου. Αν θέλεις να χάσεις βάρος, με αυτόν τον τρόπο θα το πετύχεις. Καταλαβαίνω, είναι πολύ ευχάριστο να περπατάς αμέριμνη σε μια παραλία, όμως έτσι βγαίνεις εκτός στόχου.

3.Αποφεύγεις τις διατάσεις

Το να αποφεύγεις ή να παραμελείς να κάνεις διατάσεις είναι ένα σημαντικό λάθος που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Μερικές διατάσεις πριν από την άσκηση, θα βοηθήσει στη σταδιακή αύξηση του καρδιακού παλμού και στην προετοιμασία των μυών. Αντίθετα, η αποθεραπεία θα επαναφέρει το σώμα σου στην αρχική κατάστασή σου.

4.Παραμελείς τη διατροφή σου

Αν ο σκοπός σου είναι να χάσεις βάρος, όση γυμναστική κι αν κάνεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν προσέξεις τη Διατροφή σου, δεν θα δεις αποτέλεσμα. Ένας καλός συνδυασμός γυμναστικής και διατροφής – χωρίς στερήσεις – είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας.

5.Δεν καταναλώνεις αρκετό νερό

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι το νερό για την υγεία μας. Η έλλειψη νερού έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθουμε κόπωση και κατ’ επέκταση να μειώνεται η απόδοσή μας στη γυμναστική.

6.Περπατάς με τα λάθος παπούτσια

Πριν βγεις για περπάτημα, σιγουρέψου πως έχει επιλέξει το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια, διότι μια λάθος επιλογή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και να βλάψει τη μέση μας.

7.Το πρόγραμμα της γυμναστικής σου δεν περιλαμβάνει βάρη

Όσο σημαντικό είναι το περπάτημα για την υγεία μας, καλό είναι να συνδυάζεται και με κάποιο άλλο είδος γυμναστικής, όπως για παράδειγμα τα βάρη. Συμβουλέψου κάποιον ειδικό για τις ασκήσεις που θα μπορούσες να κάνεις σύμφωνα με το επίπεδό σου και πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

8.Δεν κάνεις σωστά διαλείμματα

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη ανάμεσα στις προπονήσεις. Το σώμα μας πρέπει να χαλαρώνει αλλιώς κινδυνεύουμε να πάθουμε υπερκόπωση και να τραυματιστούμε. Άκουσε το σώμα σου και κάνε τις σωστές ανάπαυλες, όποτε το έχεις ανάγκη.

9.Δεν είσαι συνεπής στο πρόγραμμά σου

Η ασυνέπεια είναι ένας από τους λόγους που δεν χάνεις βάρος, ενώ κάνεις κανονικά τις προπονήσεις σου. Βγάλε ένα πρόγραμμα και προσπάθησε να το τηρείς με συνέπεια για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

10.Δεν αλλάζεις τη διαδρομή που περπατάς

Ακόμα κι αν το πάρκο της γειτονιάς σου είναι το αγαπημένο σου μέρος να περπατάς, καλό θα ήταν να αλλάζεις τη διαδρομή σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το να ακολουθείς τον ίδιο δρόμο μπορεί να γίνει μονότονο και μέρα με τη μέρα να χάσεις το ενδιαφέρον σου για το περπάτημα και να σταματήσεις την προσπάθεια.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports