Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύμη: Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του παρουσιαστή

Σύμη: Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή ...

Ο 67χρονος βρέθηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια

Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία μετά τον θάνατο του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος μετά από 4 μέρες αναζητήσεων εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, στη Σύμη, το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 67χρονος βρέθηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια. Το πτώμα διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Σε πρώτη φάση ο ιατροδικαστής αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η σήψη είναι προχωρημένη και δεν μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου, ούτε να καταλάβει αν έπεσε ο παρουσιαστής από τα βράχια. Πάντως, δεν βλέπει χτυπήματα από το λίγο που μπορεί να διακρίνει.

«Μάλλον ζαλίστηκε, ξάπλωσε και έμεινε εκεί» - Ιατροδικαστής και κλιμάκιο ερευνών στο νησί

Εκ πρώτης όψεως, ο Μόσλεϊ δεν φέρει χτυπήματα, με τον δήμαρχο να εκτιμά πως «μάλλον ζαλίστηκε, ξάπλωσε και εκεί έμεινε».

Στο νησί έσπευσε και ιατροδικαστής αλλά και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών, από τη Ρόδο για να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου και να δοθεί απάντηση στο πώς πέθανε ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής.  

Συγκινεί ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που εντόπισε την σορό στα πλάνα που τράβηξε

Η σοκαριστική αποκάλυψη έγινε από τον  καμεραμάν της ΕΡΤ, Αντώνη Μυστιλόγλου, ο οποίος είδε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια και εστίασε εκεί. Έτσι, μόλις έκανε ζουμ στο υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι στα βράχια βρίσκονταν η σορός. Σημειώνεται πως από το δύσβατο αυτό σημείο είχε περάσει και ελικόπτερο και οι έρευνες γίνονται στην περιοχή αλλά δεν είχε εντοπιστεί μέχρι εκείνη την ώρα.

Ο ίδιος περιέγραψε στο Sky News, την στιγμή της δραματικής ανακάλυψης. «Λυπάμαι που ήμουν εγώ που τον βρήκα νεκρό», είπε, με δάκρυα στα μάτια.

Όπως περιέγραψε στο βρετανικό μέσο: «Καθόμασταν σε ένα καφέ, όλοι οι ρεπόρτερ και αποφασίσαμε να πάμε με σκάφος για να τραβήξουμε κάποια πλάνα από τις ομάδες έρευνας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είδαμε κάτι στα βράχια, κάτι σαν ομπρέλα. Έκανα zoom και close up, φτάσαμε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και παρατήρησα έξω από τον φράχτη, κάτι μαύρο. Έκανα ζουμ όσο πήγαινε, ήμασταν περίπου 300 μέτρα μακριά. Είδα κάτι αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Το είπα στον δήμαρχο καθόταν δίπλα μου και πήγαμε πιο κοντά, στα 200 μέτρα. Επιστρέψαμε στο καφέ, και είδαμε καθαρά έναν άντρα, ξαπλωμένο με τα χέρια πάνω στην κοιλιά. Φορούσε και ρολόι, ήταν ίδια με την περιγραφή του αγνοούμενου», συνέχισε.

«Λυπάμαι για την οικογένεια που ήμουν εγώ που τον βρήκα νεκρό», είπε και ερωτηθείς για το τι έχει να πει στην οικογένεια του 67χρονου, δήλωσε: «Μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα».

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να ρίξω μια ματιά», λέει ο υπεύθυνος του beach bar που έσπευσε στη σορό

Παράλληλα, στο Mega μίλησε και ο άνθρωπος που έσπευσε πρώτος στο σημείο.

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να ρίξω μία ματιά. Πήγα και μύριζε πολύ, γυάλιζε και το ρολόι του και όταν πλησίασα τον είδα. Κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα», περιγράφει.

Όπως είπε ο υπεύθυνος του beach bar που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός: «πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω προς τα εκεί. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα. Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί. Είναι περίπου 4-5 χλμ. από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

Τραυματίστηκε αστυνομικός στο σημείο που βρέθηκε η σορός

Την ίδια ώρα, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στις έρευνες έφυγε με φορείο, τραυματισμένος από το σημείο που βρέθηκε ο 67χρονος.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, λόγω του κακοτράχαλου εδάφους και των υψηλών θερμοκρασιών, ο αστυνομικός ένιωσε αδιαθεσία, παραπάτησε και έπεσε τραυματίζοντας το γόνατό του, γεγονός που δείχνει πόσο δύσκολο σημείο είναι αυτό από το οποίο πέρασε και ο παρουσιαστής.

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ - Τι γράφει το BBC 

Η είδηση της εξαφάνισης και πλέον του θανάτου του δημοσιογράφου απασχολεί και τον διεθνή Τύπο, με τα βρετανικά ΜΜΕ να το έχουν πρώτο θέμα ενώ και ρεπόρτερ από την Βρετανία να βρίσκονται στο νησί με συνεχή ρεπορτάζ.

Χαρακτηριστικά, αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC News ότι ήταν νεκρός «εδώ και αρκετές ημέρες».

Το πτώμα βρέθηκε δίπλα σε έναν φράχτη. Δεν έχει μετακινηθεί από το σημείο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου παιδιά παίζουν στο νερό στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, σημειώνει το βρετανικό μέσο, το οποίος έχει λάιβ ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στη Σύμη. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ιατροδικαστής έχει κάνει μια πρώτη εξέταση στη σορό, η οποία μεταφέρεται σε νεκροτομείο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις