Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την ήττα στις ευρωεκλογές

Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της χ...

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρόο μετά την ήττα του κόμματός του

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρο, ανακοίνωσε απόψε (09/06) πως «αύριο, θα παραιτηθώ», μετά την ήττα των Φιλελευθέρων στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται στη χώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη βραδιά για εμάς, έχουμε χάσει. Από αύριο, θα είμαι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός. Όμως, εμείς οι φιλελεύθεροι είμαστε δυνατοί και θα επιστρέψουμε», τόνισε εμφανώς συγκινημένος εν μέσω χειροκροτημάτων από τους υποστηρικτές του κόμματος.

Σημειώνεται πως με καταμετρημένο σχεδόν το 90% των ψήφων, το Open VLD συγκεντρώνει ποσοστό 5,9% – μειωμένο κατά 2,7% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. «Αλλά οι Φιλελεύθεροι είναι ισχυροί, θα επιστρέψουμε» πρόσθεσε, αφού συνεχάρη τα άλλα κόμματα για τα αποτελέσματά τους.

Το φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα N-VA (Νέα Φλαμανδική Συμμαχία) παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο του Βελγίου, καθώς οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρόο βυθίστηκαν στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μερικά λεπτά μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γαλλία από τον Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της συντριβής της κυβερνητικής παράταξης «Αναγέννηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις