Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρωεκλογές 2024: Έξαλλοι πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα για την εκλογή Μπελέρη

Ευρωεκλογές 2024: Έξαλλοι πανηγυρισμοί σ...

Ο καταδικασμένος εκλεγμένος δήμαρχος εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ενώ βρίσκεται στη φυλακή για απόπειρα εξαγοράς ψήφων

Πανηγυρίζει η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024, τα οποία δείχνουν εκλογή του καταδικασμένου εκλεγμένου δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

Ο Φρέντι Μπελέρης είναι ο τρίτος σε ψήφους ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η πιο στενή συνεργάτιδα του Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος αλλά αγχωμένος και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος». Ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθύνει μήνυμα σήμερα το βράδυ μέσα από τις φυλακές. Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν συγκροτημένος αλλά είχε μία αισιοδοξία την οποία δεν έδειχνε.

Ο βουλευτής των Ελλήνων της μειονότητας είπε νωρίτερα: «Υπάρχει μία βεβαιότητα ότι ο Φρέντι θα είναι ευρωβουλευτής. Είναι μεγάλη βραδιά για τη Χειμάρρα. Πρόκειται για μία δικαίωση του Μπελέρη, για τους διαχρονικούς αγώνες όλου του ελληνισμού. Η ιστορία γράφεται με χρυσά γράμματα».

Αναφορικά με το αν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει καθόλου από τη φυλακή, σε περίπτωση που πρέπει να δώσει το παρών όπου απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις