Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ποια είναι η νέα ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ποια είναι η νέα ...

Το κόμμα της, «Φωνή Λογικής», κατάφερε να πιάσει το όριο και να κερδίσει μία έδρα – την οποία κατέλαβε η ίδια η επικεφαλής

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι μία εκ των 21 ευρωβουλευτών που εκλέγει η χώρα μας, καθώς το κόμμα της «Φωνή Λογικής», που τοποθετείται στον χώρο της ακροδεξιάς, κατόρθωσε να κερδίσει το 3,04% των ψήφων.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει πολλάκις προκαλέσει με τις ακραίες απόψεις της για πολλά ζητήματα, μιλώντας για «λαθρομετανάστες», ενώ κυρίως καταφέρεται εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με σκαιότατους χαρακτηρισμούς, που δεν συνάδουν με τη σύγχρονη κοινωνία μας. Ωστόσο, φαίνεται πως οι ακραίες, μισαλλόδοξες απόψεις της βρίσκουν έρεισμα σε μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων, που την επέλεξαν για την Ευρωβουλή.

Η ίδια αποτάσσεται τον χαρακτηρισμό της ακροδεξιάς, δηλώνοντας πως είναι «φιλελεύθεροι οικονομικά, διατρανώνοντας ταυτόχρονα τις αξίες Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια» και αυτοπροσδιοριζόμενη ως «Κεντροδεξιά».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα της – στον τίτλο του οποίου φιγουράρει και το δικό της όνομα – πήρε κατά τις Ευρωεκλογές 2024, 120.753 ψήφους, με την ίδια να κερδίζει την προτίμηση σχεδόν των μισών ψηφοφόρων της, καθώς καταγράφει 58.503 σταυρούς, με την ενσωμάτωση στο 96,67%.

Ποια είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου – Το βιογραφικό της
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του κόμματός της, η ίδια δηλώνει πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους γονείς της, που είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί, στα δύο μικρότερα αδέρφια της, αλλά και στον παππού της, τον παπά Βλάσση, που κατάγεται από τα ακριτικά Βρυσικά του Έβρου.

Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το τένις, κερδίζοντας πανελλήνια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ήταν πολύ καλή μαθήτρια. Πέρασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. χωρίς να χρησιμοποιήσει, όπως λέει, τα μόρια που είχε από τον πρωταθλητισμό, τον οποίο και εγκατέλειψε το 2013 ύστερα από σοβαρό τραυματισμό. Ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονήτρια τένις στα 18 της και έως ότου τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική, για να ασκήσει στη συνέχεια το δικηγορικό επάγγελμα.

Τον Φεβρουάριο του 2018 άρχισε την καμπάνια «Macedonian products made in Greece», προκειμένου να προωθήσει τα ελληνικά Μακεδονικά Προϊόντα.

Στο παρελθόν είχε πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία, κατεβαίνοντας στις εκλογές του 2019 ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Δεν εξελέγη, ενώ αποχώρησε από το κόμμα διαφωνώντας με βασικές επιλογές του. Είχε επίσης μία σύντομη πολιτική συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με τον οποίο ήρθαν σε σύγκρουση, για να ιδρύσει τελικά το δικό της κόμμα. Σήμερα είναι μία από τις δύο μόνο γυναίκες – επικεφαλής κόμματος στην Ελλάδα, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

πηγή lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις