Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα- Ευρωεκλογές 2024: Τι λένε τα κόμματα για το εκλογικό αποτέλεσμα-Τι συμπεραίνουν και πού εστιάζουν

Αχαΐα- Ευρωεκλογές 2024: Τι λένε τα κόμμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς προσπαθούν να το ερμηνεύσουν

Το εκλογικό αποτέλεσμα προσπαθούν ερμηνεύσουν τα κόμματα και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων και στην Αχαΐα.

Με την αποχή να είναι μεγάλος νικητής της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, η επόμενη μέρα κάνει σαφές, όπως συμφωνούν όλα τα κομματικά στελέχη και πρόσωπα, ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να βρει τις αιτίες και να επαναπροσδιορίσει θέσεις.

·       Τι λένε εκπρόσωποι των κομμάτων σε τοπικό επίπεδο για το εκλογικό αποτέλεσμα

Νέα Δημοκρατία- Αντώνης Κουνάβης, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Αχαΐας

«Για το πολιτικό σύστημα είναι βαριά ήττα αυτή η πρωτόγνωρη αποχή. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δουν τι φταίει και τι κινήσεις πρέπει να γίνουν. Χθες πιστοποιήθηκε η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη παρόλο που δεν πιάσαμε τον στόχο. Το άθροισμα ωστόσο του δεύτερου και του τρίτου κόμματος δεν φτάνουν το ποσοστό του πρώτου. Το μήνυμα που έδωσαν στην Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση ο ελληνικός λαός είναι: “σας εμπιστευόμαστε αλλά τρέξτε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης, δώστε βάρος στην καθημερινότητά του”. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τους ψηφοφόρους στην Αχαΐα που κατέταξαν την παράταξη στην πρώτη θέση. Δεν είναι λάφυρο ή πολιτικός εγωισμός, είναι ευθύνη. Θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία και στα προβλήματα και θα προσπαθούμε για την επίλυσή τους».

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία- Κώστας Κόντης, Συντονιστής στην Αχαΐα

«Το αποτέλεσμα για εμάς είναι ικανοποιητικό. Μετά από όλα αυτά που περάσαμε είμαστε 2η δύναμη πανελλαδικά. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε μία διάσπαση, ένα συνέδριο με εντάσεις. Επίσης μετά από την ανανέωση των οργάνων έπαιξε ρόλο η είσοδος νέων ατόμων που δεν είχαν εμπειρία σε έναν τέτοιο μεγάλο προεκλογικό αγώνα και έπρεπε να προσαρμοστούν. Ωστόσο η προσπάθεια ήταν ικανοποιητική και μπορούμε να πάμε καλύτερα. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό που κατάφερε ο πρόεδρος του κόμματος.  Θα πρέπει επίσης να δούμε τις αιτίες της αποχής. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να βρει γιατί απέχουν οι πολίτες. Αυτή η αποχή είναι συνειδητή εξαιτίας της απογοήτευσης. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε θέσεις και θα δούμε τι θα κάνουμε».

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ- Νίκος Μοίραλης,  Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας

«Πρέπει πρώτα απ’ όλα να μας προβληματίσει η αποχή αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς. Στάλθηκε ένα καίριο μήνυμα προς την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να στραφεί στα προβλήματα της καθημερινότητας. Για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, έχουμε όμως χρόνο να δούμε πώς η παράταξη μας θα μπει στα αστικά κέντρα».

ΚΚΕ- Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας και μέλος της ΚΕ 

«Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει αποδοκιμασία στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης. Συνεχίζεται η άνοδος του ΚΚΕ που δεν είναι συγκυριακή. Αυτή η άνοδος έχει θετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και αποτυπώνεται με μεγάλη δύναμη στα μεγάλα αστικά κέντρα εκεί όπου οι πολίτες δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Ενισχύεται μία νέα δυναμική στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για να αποτραπεί η επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- Γιάννης Λαϊνιώτης, πρώην βουλευτής Αχαΐας

«Η χθεσινή μέρα ήταν μία ημέρα θριάμβου της Ελληνικής Λύσης και του Προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που με αποχή 60%, πήραμε 150.000 ψήφους παραπάνω από τις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου υπέστησαν πανωλεθρία. Και όταν λέω όλα, εννοώ όλα ανεξαιρέτως! Από 4,45% στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, σκαρφαλώσαμε στο 9,30%, υπερ-διπλασιάζοντας τα ποσοστά μας.  Είμαστε οι απόλυτοι νικητές των Ευρωεκλογών»

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- Ανδρέας Ρέγκλης, υπ. Ευρωβουλευτής

«Το αποτέλεσμα για το κόμμα μας είναι ικανοποιητικό. Ακολουθεί με σταθερά βήματα μία ανοδική πορεία. Οι πολίτες που αναζητούν μία εναλλακτική πρόταση, το εμπιστεύονται περισσότερο. Κι εμείς άλλωστε με σταθερά βήματα θέλουμε να προχωράμε έτσι ώστε η όποια αύξηση ποσοστού να ανταποκρίνεται σε αυτό που επιθυμούν πραγματικά οι πολίτες.

Είναι λυπηρή η τεράστια αποχή. Θα δώσουμε διπλό αγώνα να επιστρέψουν οι πολίτες στις κάλπες αλλά να είμαστε και η επιλογή τους απέναντι σε αυτή την πολιτική που όπως έδειξε το αποτέλεσμα δεν εκφράζει το λαό».

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Κώστας Σπαρτινός, Στέλεχος

«Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί, δεν πετύχαμε τον στόχο μας, παρότι επικοινωνήσαμε με αρκετό κόσμο και κάναμε γνωστές τις απόψεις μας. Υπάρχει όμως πλέον μία βάση για την συνέχεια για να διορθώσουμε λάθη και να βελτιώσουμε την παρουσία μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις