Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Αμερικανός κωμικός Ντικ Βαν Ντάικ έγινε ο γηραιότερος νικητής των Daytime Emmy Awards

Ο Αμερικανός κωμικός Ντικ Βαν Ντάικ έγιν...
Μαρτάτος Tάκης

Ο θρυλικός Αμερικανός ηθοποιός βραβεύτηκε για την καλύτερη guest εμφάνιση ως Timothy Robicheaux στη καθημερινή δραματική σειρά «Days of Our Lives» του Peacock

Ο θρυλικός Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός Ντικ Βαν Ντάικ - Dick Van Dyke έγραψε ιστορία κερδίζοντας το βραβείο Daytime Emmy Award 2024 για την καλύτερη guest εμφάνιση ως Timothy Robicheaux στη καθημερινή δραματική σειρά «Days of Our Lives», της πλατφόρμας του Peacock.

Στα 98 του χρόνια (είναι γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου 1925 στο Μιζούρι), έγινε ο γηραιότερος νικητής των συγκεκριμένων βραβείων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 7-6-2024 στο ξενοδοχείο Westin Bonaventure στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

«Δεν το πιστεύω αυτό. Νιώθω σαν κατάσκοπος της νυχτερινής τηλεόρασης» δήλωσε στη σκηνή των 51ων Daytime Emmy Awards ο αγαπητός Ντικ Βαν Ντάικ που είναι στις καλλιτεχνικές επάλξεις από τις αρχές του ‘60. «Είμαι 98 ετών. Μπορείτε να το πιστέψετε; Αυτό είναι πραγματικά το επιστέγασμα μιας καριέρας 80 ετών. Αν ήξερα ότι θα ζούσα τόσο πολύ, θα είχα φροντίσει καλύτερα τον εαυτό μου!» συμπλήρωσε.

Υποδύθηκε τον Rob Petrie στο The Dick Van Dyke Show του CBS από το 1961 έως 1966 που τον καθιέρωσε στο κοινό. Έπαιξε στα κινηματογραφικά μιούζικαλ «Bye Bye Birdie» (1963), «Mary Poppins» (1964) με την Τζούλι Άντριους, και «Chitty Chitty Bang Bang» (1968), σε σκηνοθεσία Ken Hughes και παραγωγή Albert R. Broccoli.

Επίσης το 1969 πρωταγωνίστησε στην κομεντί «The Comic» του Καρλ Ράινερ.

Ο Van Dyke στη διάρκεια της καριέρας του πραγματοποίησε guest εμφανίσεις στη σειρά «Columbo» (1974), στο «The Carol Burnett Show» (1977), είχε τον πρωταρχικό ρόλο στο The New Dick Van Dyke Show (την περίοδο 1971–1974), ενώ στον κινηματογράφο όπως μας θύμισε η Wikipedia, εμφανίστηκε και στο «Dick Tracy» (1990) με τον Γουόρεν Μπίτι και τον Αλ Πατσίνο, «Night at the Museum» (2006) με τον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπιν Ουίλιαμς, στη «Mary Poppins Returns» (2018) με την Έμιλι Μπλαντ, κ.α.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight