Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Παραδοσιακή συνταγή για ρυζόγαλο

Πηγή φωτογραφίας: rasmus-gundorff-saeder...

Πηγή φωτογραφίας: rasmus-gundorff-saederup/unsplash

Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις

Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ελληνικά γλυκά. Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.

Αυτή η συνταγή ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο, χαρίζοντας πλούσια γεύση και υφή στο γλυκό, το οποίο είναι αρωματισμένο με κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού.

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι
4 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  •  Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο.
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ρύζι, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράστε το ρυζόγαλο για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το γάλα να πήξει.
  • Αν θέλετε, 5 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά.
  • Μόλις το ρυζόγαλο πήξει και το ρύζι μαλακώσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life