Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις
Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ελληνικά γλυκά. Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.
Αυτή η συνταγή ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο, χαρίζοντας πλούσια γεύση και υφή στο γλυκό, το οποίο είναι αρωματισμένο με κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού.
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι
4 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ρύζι, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράστε το ρυζόγαλο για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το γάλα να πήξει.
- Αν θέλετε, 5 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά.
- Μόλις το ρυζόγαλο πήξει και το ρύζι μαλακώσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr