Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα άκρα η σχέση ΣΟΨΥ και Δήμου-  Έξαλλη η Πρόεδρος με τα υπονοούμενα της ανακοίνωσης

Πάτρα: Στα άκρα η σχέση ΣΟΨΥ και Δήμου- ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

   Το κλείσιμο του καφέ «Γέφυρες» και το κυλικείο στο νέο Δημαρχείο

Σε ευθεία αντιπαράθεση έρχονται πλέον ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του ΣΟΨΥ Πάτρας, Χριστίνα Μπίκου με φόντο την λειτουργία του κυλικείου στο νέο Δημαρχείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΨΥ Πάτρας και η Διοικούσα Επιτροπή της Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Οι Γέφυρες ζήτησαν να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να έχουν δουλειά οι ψυχικά ασθενείς που απασχολούνταν εκεί μετά το κλείσιμο του καταστήματος επί της οδού Πατρέως.

Ζητήθηκε να εργαστούν στο κυλικείο του Δημαρχείου, ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΟΨΥ, o δήμαρχος ήταν αντίθετος εκφράζοντας ενστάσεις (δείτε εδώ). Τελικά ο χώρος του κυλικείου δημοπρατείται με τον ΣΟΨΥ να στέλνει επιστολή στο Δήμαρχο κι εκείνος να απαντά με μία άλλη που όπως λέει η κα Μπίκου στο thebest.gr στάλθηκε πρώτα στα μέσα ενημέρωσης.

«Κατά τη γνώμη μου έχει τελειώσει κάθε σχέση με την δημοτική αρχή» αναφέρει και εξηγεί πώς το θέμα έφερε την τελική ρήξη.

«Αιφνιδιάστηκα. Όταν μάθαμε στις 8 Ιουνίου ότι δημοπρατείται το κυλικείο έστειλα πρώτα σε εκείνον την επιστολή και τον ενημέρωνα ότι στη συνέχεια θα σταλεί στα μέσα ενημέρωσης. Εκείνος την έστειλε πρώτα  στα ΜΜΕ. Μέχρι αυτήν την ώρα (σ.σ. 12.20) εμείς δεν την έχουμε λάβει. Ενημερώνομαι από τα Μέσα για το περιεχόμενό της» λέει αναστατωμένη η κα Μπίκου.

Η ίδια απαντά, μεταξύ άλλων,  στο σχόλιο του δημάρχου ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «μάλλον δεν βγήκαν τα απαραίτητα συμπεράσματα απ’ το κλείσιμο του καφέ “Γέφυρες”, για το οποίο φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται οι πατρινοί για έλλειψη στήριξης, γιατί δεν προτιμούσαν τις «Γέφυρες» σε σχέση με άλλες καφετέριες».

Όπως διευκρινίζει η κα Μπίκου, «Είναι μία μεγάλη ιστορία το πώς έκλεισε το καφέ. Είναι γεγονός ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή στήριξε την προσπάθεια. Στο χώρο γίνονταν συνεντεύξεις Τύπου, εκδηλώσεις της. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο χώρος είχε αναλάβει για λογαριασμό της το catering όπου χρειαζόταν. Φτιάχναμε τα πάντα μέσα στο χώρο μας και μετά τα στέλναμε όπου χρειαζόταν. Αυτό σταμάτησε. Μετά και την πανδημία δεν μπορέσαμε να ανακάμψουμε».

Και συνεχίζει: «Η Δημοτική αρχή δεν στήριξε ποτέ. Ο Δήμαρχος είχε αναφέρει ότι δεν περνούσε ούτε απ’ έξω γιατί δεν είναι δυνατόν να εκμεταλλευόμαστε τους ψυχικά ασθενείς. Δεν οφείλουμε σε κανέναν εργαζόμενο ούτε ένα ευρώ. Κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πατρινοί μας βοήθησαν να εξοφληθούν και τα ενοίκια του χώρου κι έτσι μπορέσαμε να τελειώσουμε με το κλείσιμο του μαγαζιού.

Καθώς ο δήμαρχος συνδέει την λειτουργία του καφέ με επιχειρηματικότητα, θα του πω ότι επιχειρηματικότητα υπάρχει όταν μπαίνουν χρήματα στην τσέπη. Αυτό δεν γινόταν.  Δεν επιτρέπω σε κανέναν να πει ότι έβαλα χέρι στο ταμείο. Ασχολούμαι με αυτή την προσπάθεια, έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό  γιατί έχω λόγο, όχι γιατί δεν έχω τι να κάνω. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι αυτή η προσπάθεια είναι δήθεν».

Η κα Μπίκου που επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της, καθώς βλέπει μία προσωπική επίθεση από την πλευρά του Δήμου κάνει σαφές ότι η ανάγκη για φροντίδα στα θέματα ψυχικής υγείας στη πόλη είναι τεράστια. «Μην φτάσουμε στα άκρα. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι από την κοινότητα που τώρα αρχίζουν να χρειάζονται βοήθεια είναι πολλοί. Δεν προλαβαίνουμε να κλείνουμε ραντεβού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις