Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος έγινε η επίσημη πρεμιέρα του φιλμ "Το Καλοκαίρι της Κάρμεν" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος έγι...
Μαρτάτος Tάκης

Η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή που είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα προβάλλεται από 13-6 στα Ελληνικά σινεμά

Η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν» που έχει ξεχωρίσει όπου έχει προβληθεί μέχρι στιγμής, έκανε επιτέλους την ελληνική της πρεμιέρα και φέρνει επίσημα το καλοκαίρι στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 σε διανομή του Cinobo.

Το “Καλοκαίρι της Κάρμεν”, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο και μια πολύ πετυχημένη διεθνή φεστιβαλική πορεία, έκανε την επίσημη πρεμιέρα και στην Ελλάδα, το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2024.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής και οι συντελεστές της ταινίας, υποδέχτηκαν στο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, στην Αθήνα ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο και τα media, δημοσιογράφους, influencers και άλλους φίλους του Cinobo. Σε μια καλοκαιρινή γιορτινή βραδιά, οι καλεσμένοι απόλαυσαν την προβολή της ταινίας, την χειροκρότησαν θερμά ενώ αμέσως μετά ακολούθησε party στο γνωστό μπαρ "Shamone" με special guest τη διεθνή drag queen Aria DiVine, η οποία συμμετέχει και στην ταινία.

Μεταξύ άλλων, στην επίσημη πρεμιέρα παρευρέθηκαν οι Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Ρήγος, Μαριέλλα Σαββίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Σίσσυ Τουμάση, Μίνως Θεοχάρης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Θάνος Λέκκας, Μέμος Μπεγνής, Ρένος Ρώτας, Εριέττα Μανούρη, Άση Μπήλιου, Τζούλη Αγοράκη, Παύλος Χάπιλλος, Στέλλα Μπελιά, Ιωάννα Ασημακοπούλου και πολλοί άλλοι.

Ανάλαφρη, τολμηρή και αστεία, η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή είναι ένας πολύχρωμος ύμνος στο αιώνιο καλοκαίρι της νεότητας και στην απεριόριστη δύναμη της φιλίας. Μια ιστορία παρατεταμένης ενηλικίωσης στον δρόμο για την αυτογνωσία, που αναθεωρεί το τι σημαίνει να ξεμένεις Αύγουστο στην Αθήνα.

H τέταρτη (4η) μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη (έχει προηγηθεί η αξιόλογη ταινία του "Απόστρατος"), έχει σημειώσει μια σημαντική πορεία σε μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις τους προηγούμενους μήνες. Ακόμη, είναι υποψήφια σε 12 κατηγορίες στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα απονεμηθούν τις επόμενες μέρες.

Το στόρι της ταινίας

Κατά τη διάρκεια ενός ολοήμερου μπάνιου στα Λιμανάκια της Βάρκιζας, ο Δημοσθένης βοηθάει τον κολλητό του Νικήτα να γράψει το πρώτο του κινηματογραφικό σενάριο. Πηγή έμπνευσης θα γίνει ο παρατεταμένος χωρισμός του Δημοσθένη, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε η μικροσκοπική, ημίαιμη Κάρμεν. Παλεύοντας να μετατρέψουν την αληθινή ζωή σε ταινία, οι δύο φίλοι θα διαφωνήσουν για την ερμηνεία των γεγονότων και θα παρασυρθούν σε ένα πολύχρωμο οδοιπορικό στους δρόμους και τις παραλίες της Αθήνας, που θα τους κάνει να αμφισβητήσουν το πώς και αν αλλάζουν τελικά οι άνθρωποι.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Τσιαντούλας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Νικόλας Μίχας, Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής, Ξενοφών Χαλάτσης.

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Έτος Παραγωγής: 2023.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Οι φωτ. από την πρεμιέρα εστάλησαν από το Cinobo.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture