Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φουλ για “μπλόκο” στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο ΚΕΤΧ- Οι κάτοικοι ζητούν συνάντηση με Πελετίδη

Πάτρα: Φουλ για “μπλόκο” στο νέο Αστυνομ...

Οι κάτοικοι στα Σύνορα της Πάτρας συγκεντρώνουν υπογραφές

Αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και εφόσον δεν τους ακούσει κανείς να ακολουθήσουν ακόμα και την νομική οδό, είναι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ΚΕΤΧ στα Σύνορα που αντιστέκονται στο έργο που είναι για γίνει για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Γεράσιμος Ματαράγκας οι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές για τον σκοπό αυτό, ενώ στην συντονιστική τους περιλαμβάνονται ήδη εφτά σύλλογοι της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, εκθέτοντας του την διαφωνία τους για το σημείο που θα γίνει το νέο αστυνομικό μέγαρο  και καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις, ζητώντας την συμπαράσταση του στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει.
«Κανείς δεν είχε καταλάβει αρχικά τι πάει να γίνει στον χώρο του ΚΕΤΧ. Το σημείο που έχει επιλεχθεί για την ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου είναι λάθος και είναι εκτός σχεδίου πόλης».

Ο κ. Ματαράγκας στάθηκε σε τρεις άξονες σε ότι αφορά τις ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής: Στο χωροταξικό, στο κυκλοφοριακό και στο γεγονός ότι δίπλα από το νέο αστυνομικό μέγαρο υπάρχουν τρία σχολεία, ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο.

«Επιμένουμε στην στάση μας έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θέλουμε το αστυνομικό μέγαρο όταν μάλιστα δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή ή χωροταξική μελέτη για αυτό το έργο. Η περιοχή μας δεν έχει σοβαρά θέματα παραβατικότητας για να είμαστε ασφαλής με την παρουσία ενός αστυνομικού μεγάρου. Αντίθετα το μέγαρο θα φέρει προβλήματα ασφάλειας για τα παιδιά του σχολείου» ανέφερε.

Σημειώνουμε ότι το έργο αυτή τη στιγμή έχει προσωρινό ανάδοχο. Αν δεν εισακουστούν και οι εργασίες ξεκινήσουν τότε θα καταφύγουν στη νομική οδό μπλοκάροντας επί της ουσίας το έργο.

*εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις