Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Φινάλε και αποχαιρετισμός στα δημοτικά μέσω διαδικτύου λόγω καύσωνα-  Γιατί κάποιοι «δεν μπήκαν» και τι ισχύει με τις απουσίες

Αχαΐα: Φινάλε και αποχαιρετισμός στα δημ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στην Αθήνα εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους ως προς το να μετακινηθούν μέχρι τα σχολεία τους μέσα στον καύσωνα.

Κάπως διαφορετικά και συγκεκριμένα με διδασκαλία εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου ολοκληρώνεται η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές των δημοτικών που σήμερα και αύριο κάθονται μπροστά στον υπολογιστή ή το τάμπλετ του σπιτιού τους.

Και στην Αχαΐα λόγω καύσωνα οι μαθητές δεν έκατσαν  στα θρανία αλλά στους υπολογιστές των σπιτιών τους, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για τον καύσωνα ενώ χθες οι διευθύνσεις των σχολείων, ακόμα και αργά το βράδυ, έστειλαν ενημερωτικά μέιλ στους γονείς πολλοί εκ των οποίων αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να κάνουν τις ενέργειες που έπρεπε για να συνδεθούν τα παιδιά τους.  Το πόσοι μαθητές μπήκαν τελικά στις σχολικές διαδικτυακές αίθουσες, είναι στοιχείο που η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας δεν έχει προς το παρόν στην διάθεσή της όμως και οι εκπαιδευτικοί είχαν τις δυσκολίες τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους ως προς το να μετακινηθούν μέχρι τα σχολεία τους μέσα στον καύσωνα.

«Με βάση τη νομοθεσία σε έκτακτες συνθήκες, αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεί , οι διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε τηλεκπαίδευση. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις οι διευθυντές λόγω δυσκολίων να καθυστέρησαν να ενημερώσουν. Καθώς υπάρχει και η εμπειρία της πανδημίας και της χρήσης Webex υποτίθεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τον τρόπο να διδάξουν από το σπίτι, χωρίς να πάνε στο σχολείο» λέει στο thebest.gr ο Νίκος Κλάδης, διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. 

Όπως κάνει σαφές ο κ. Κλάδης, «πρόκειται για τη λήξη της χρονιάς και οποιαδήποτε απουσία θεωρείται δικαιολογημένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις ημέρες τα περισσότερα σχολεία είχαν ζητήσει μεταφορά ωραρίου για να ανοίξουν απόγευμα και να πραγματοποιήσουν τις γιορτές για τη λήξη της σχολικής χρονιάς».

Όπως εξηγεί, «το διδακτικό κομμάτι επί της ουσίας έχει ολοκληρωθεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το οτιδήποτε».

Όπως και να έχει οι μικροί μαθητές μετά από αυτό το ανατρεπτικό τελευταίο διήμερο μαθημάτων θα παραλάβουν τις βαθμολογίες και θα ευχηθούν «καλό καλοκαίρι» την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις