Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πότε θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας- Η πρόγνωση από τον Ν. Σερέτη

Πάτρα: Πότε θα έχουμε πτώση της θερμοκρα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δείτε αναλυτικά

Με υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζει ο Ιούνιος καθώς αύριο θα έχουμε 40αρια σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Όπως εξηγεί, ο Νικόλας Σερέτης, M.Sc. Γεωλόγος-Προγνώστης Καιρού, «ο Ιούνιος με το καλημέρα έχει δείξει ένα βαθιά καλοκαιρινό πρόσωπο. Πορευόμαστε φέτος, με τον υδράργυρο από την αρχή του μήνα να βρίσκεται συνεχώς πάνω από τα κλιματικά για την εποχή επίπεδα. Μην ξεχνάμε ότι οι φυσιολογικές μέγιστες τιμές γι’ αυτή την περίοδο στην πόλη της Πάτρας είναι περί τους 30°C. Οτιδήποτε διαφορετικό θεωρείται εκτός εποχής. Την περασμένη εβδομάδα τα προγνωστικά μοντέλα έδιναν έναν ακραίο καύσωνα για την χώρα μας και σε ένταση και σε διάρκεια, ωστόσο με την πάροδο των ημερών μετριάστηκε τόσο η μεν όσο και η δε. Παρ’ ‘όλα αυτά, δεν έχουν λείψει και δεν θα λείψουν μέχρι και αύριο τιμές άνω των 40°C σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας».

Οι θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα

Σύμφωνα με τον Νικόλα Σερέτη, «στην δυτική Ελλάδα σώζουν την όλη κατάσταση οι δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι πνέουν όλο αυτό διάστημα από το Ιόνιο μετριάζοντας σε μεγάλο βαθμό την άνοδο του υδραργύρου στις περισσότερες περιοχές της.  Σήμερα και αύριο αναμένεται να είναι οι πιο θερμές ημέρες σε πανελλαδικό επίπεδο με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40°C σε περιοχές όπως η ανατολική Θεσσαλία, η Αττική, η ανατολική Πελοπόννησος και η Κρήτη. Όσον αφορά την δυτική χώρα οι μέγιστες τιμές στο αποκορύφωμα αυτού του θερμού κύματος φαίνεται να είναι σήμερα οι 36-37°C και αύριο οι 38-39°C. Πόλεις που είναι πιο πιθανόν να σπάσουν το φράγμα των 40°C είναι το Αίγιο και το Αγρίνιο».

Όπως αναφέρει ο κ. Σερέτης, «η Πάτρα σήμερα θα αντιμετωπίσει θερμοκρασίες της τάξης των 36-37°C και αύριο των 38-39°C. Την Παρασκευή η πτώση αναμένεται να είναι εντυπωσιακή με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν καν τους 30°C, λόγω πνοής βορειοδυτικών ανέμων, ενώ και το Σ/Κ θα κυλήσει με τιμές κοντά στους 30-31°C. Εκ νέου άνοδος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, με ήπια όμως χαρακτηριστικά, με τον υδράργυρο να σταθεροποιείται σε μέγιστες κοντά στους 35°C για αρκετό διάστημα. Θερμοκρασίες που δεν συνιστούν καυσωνικό επεισόδιο, που όμως εξακολουθούν να είναι αρκετά ανώτερες των φυσιολογικών για την εποχή. Ενδείξεις για μια πιο ουσιαστική αποκλιμάκωση υπάρχουν για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις