Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Πηγή φωτογραφίας: unsplash

Πηγή φωτογραφίας: unsplash

Με 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα

Συνταγή - Αυτά τα μπισκότα αποκτούν έξτρα πρωτεΐνη από τα αυγά, το φυστικοβούτυρο και το αλεύρι spelt, έναν τύπο αλευριού σίτου που έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες από το κοινό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και είναι λιγότερο πυκνό από το κλασικό αλεύρι ολικής αλέσως.

Με κακάο και κομματάκια σοκολάτας, αυτά τα μπισκότα προσφέρουν την τέλεια ισορροπία γεύσεων με μια μικρή επιπλέον ώθηση πρωτεΐνης.

Υλικά
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι spelt
¼ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας μαλακό, ανάλατο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
  • Ανακατέψτε σε ένα μεσαίο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι spelt, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μέχρι να ενωθούν, για περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά αυγό.
  • Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν, σταματώντας για να καθαρίζετε τα πλαϊνά του μπολ όποτε χρειάζεται, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενωθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε απαλά τις σταγόνες σοκολάτας μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  • Πλάστε τη ζύμη σε 24 μπάλες (περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας η κάθε μία). Τοποθετήστε τις σε απόσταση 5 εκατοστών η μία από την άλλη στα έτοιμα ταψιά. Πιέστε ελαφρά τις κορυφές για να τις ισιώσετε.
  • Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν οι άκρες, 10 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας τα ταψιά ανάμεσα στον πάνω και στον κάτω πάγκο στη μέση του ψησίματος.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς, για περίπου 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life