Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: «Βασούλα που πας» - Ο σπαραγμός της μάνας στο «αντίο» της 11χρονης στη Μυρτιά

Ηλεία: «Βασούλα που πας» - Ο σπαραγμός τ...

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στη Μυρτιά του Πύργου

Ο πόνος… ξεχείλισε στο τελευταίο «αντίο» της Βασούλας…

Απαρηγόρητοι οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συγχωριανοί της 11χρονη λύγισαν βλέποντας το λευκό φέρετρο.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στη Μυρτιά του Πύργου.

Χειροκροτούσαν… φώναζαν το όνομά της, όμως απάντηση δεν πήραν… καμία.

Οι γονείς της Βασούλας στέκονταν πίσω από το λευκό φέρετρο και το συνόδεψαν στην εκκλησία με τραγούδια όλο νόημα. «…για τους ψεύτικους τους φίλους» έλεγαν οι στίχοι.Η αλήθεια… πικρή. Μέχρι την Κυριακή είχαν την Βασιλικούλα στην αγκαλιά τους και χθες αποχαιρέτησαν το λουλούδι τους που… δεν πρόλαβε να ανθίσει.

Οι κραυγές των γονιών της 11χρονης, μαχαιριά στη καρδιά… Λύγισαν ακόμα και τους πιο σκληρούς… Όλοι, ήταν εκεί… με δάκρυα στα μάτια, με λευκά λουλούδια για να την αποχαιρετήσουν για το πιο μακρινό της ταξίδι… Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα αντικρίσει ξανά το χαμογελαστό κορίτσι.

Με λευκά μπαλόνια προσευχήθηκαν… το αγγελούδι τους, να πετάξει ψηλά. Λευκά στεφάνια γέμισαν την εκκλησία… Τραγική ειρωνεία, ανάμεσα σε αυτά κι ένα από την οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον άδικο χαμό της μικρής, είναι αμέτρητα και ζητούν… απαντήσεις. Γιατί ένα παιδί, όλο ζωή… σφαγιάστηκε από τον θείο της; 

Έσπασε τη σιωπή της η σύζυγος του δράστη
«Για μας έχει πεθάνει…»
Η σύζυγος του δράστη αποκάλυψε τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε μαζί του στο κρατητήριο, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας… Η απόφαση της όπως δηλώνει είναι μία… ότι έχει πεθάνει γι’ αυτούς.

«Τόσα χρόνια δίπλα μου και δεν είχα καταλάβει τι είναι… Νιώθω μίσος ειλικρινά, καλύτερα να τον σκοτώσουν εκεί μέσα. Αυτός ο άνθρωπος δεν αξίζει να ζει για μένα έχει πεθάνει και τα παιδιά μου είναι ορφανά από πατέρα… Δεν υπάρχει περίπτωση να τους πω ότι είναι ο πατέρας τους δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποια στιγμή και να είμαστε πάλι μαζί… Και το επίθετό του θα το βγάλω από τα παιδιά μου δεν θέλω να έχουν καμία σχέση μαζί του, αλλά ούτε και εγώ. Από εκείνη τη στιγμή έχει πεθάνει για μας. Δεν το πίστευα για την περίπτωση του 2017, γιατί δεν δικάστηκε… Αν ήταν αυτή τη στιγμή μέσα όπως όλοι όσοι καταδικάζονται δεν θα έκανα 5 παιδάκια με ένα πατέρα δολοφόνο. Εννοείται πως ρωτήσαμε με τη συννυφάδα μου τα παιδιά αν τους έχει κάνει την οποιαδήποτε κίνηση να τα πειράξει και το αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Τα λάτρευε αυτά τα παιδιά, δεν μπορώ να πω ψέματα. Όντως θα μπορούσε να το έχει κάνει στην κόρη του… Δεν ξέρω πώς το έκανε… Πραγματικά δεν έχω απάντηση γι’ αυτό. Εγώ με την Ιουλία δεν είμαστε απλά παιδικές φίλες για μένα είναι αδερφή μου πάντα θα νοιάζομαι και θα την αγαπάω και ας μη θέλει. Θα ήθελα πολύ να ήμουν δίπλα της εκεί… Τη θεωρούσα αδερφή μου γιατί και πριν παντρευτώ αυτόν ήμασταν από παιδιά μαζί. Της έστειλα συλλυπητήρια της Ιουλίας αλλά δεν πήρα απάντηση. Φυσικά και με πονάει μπορεί κάποιοι να μην το πιστεύουν και να λένε ότι ήξερα… Δεν υπάρχει περίπτωση γι’ αυτό που κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι μπορεί να ήξερα και να μη μίλαγα… Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει, δικαίωμά του, αλλά εγώ ξέρω μέσα μου αν πονάω για την Ιουλία και ειδικά για τη Βασιλική που ερχόταν και έπαιζε με τα παιδιά μου, είχαμε άλλη σχέση, βγαίναμε βόλτα και μου έλεγε τα δικά της… Της μεγάλης μου κόρης της είπα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πατέρας σας, δεν είναι καλός άνθρωπος, έκανε αυτό στη Βασιλική… Τελείωσε… Τα μικρά δεν τον έχουν ζητήσει αλλά η μεγάλη κλαίει όλη τη μέρα, εξηγώ στο παιδί μου ότι και να κλαίει δεν θα γυρίσει σε εμάς, θα μεγαλώσουν μαζί μου και θα τους δείξω όση περισσότερη αγάπη μπορώ και όπως μπορώ. Δεν κατηγορώ τον κόσμο που με σχολιάζουν έτσι.. δεν ξέρουν… Δεν πιστεύω πως θα έχω τη στήριξη κανενός. Είμαι μόνη μου. Πήγα στην αστυνομία και με άφησαν να τον δω, τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό στη Βασιλική, απάντηση δεν πήρα και έφυγα, μόνο στα μάτια με κοίταξε και έσκυψε το κεφάλι… Το μόνο που θα ήθελα να μου πει είναι γιατί το έκανε, τι σκεφτόταν τότε, τι είχε μες στο μυαλό του και το έκανε αυτό… όχι μόνο στη Βασιλική ή στο άλλο κοριτσάκι, σε κάθε άλλο κορίτσι αν ήταν… Γιατί για εμάς έχει πεθάνει δεν είχε ποτέ γυναίκα ούτε παιδιά. Μαζί μαλώναμε συχνά, τα παιδιά ούτε άφηνε να τα ακουμπήσουνε».

Η κατάθεση του φονιά
Παρότι ο 37χρονος στην αρχή κρατούσε σκληρή στάση και δεν έλεγε το παραμικρό, τελικά τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να ομολογήσει την κτηνωδία που διέπραξε το βράδυ της 9ης Ιουνίου δολοφονώντας την 11χρονη ανιψιά του. Ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ ανατρίχιασαν όταν άκουγαν τα όσα τους εξιστόρησε στην κατάθεσή του ο σφαγέας του ανήλικου κοριτσιού στην Ηλεία.

Με ψυχραιμία κατέγραψαν την προανακριτική του κατάθεση και την πρόσθεσαν στη δικογραφία με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.

O 37χρονος δολοφόνος αφού τελικά αποδέχτηκε την πράξη του και ζήτησε συγνώμη, ξεκίνησε την κατάθεση του λέγοντας στους αστυνομικούς: «Το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου ήμουν στο κέντρο του χωριού Μυρτιά Ηλείας και σταμάτησα με το αυτοκίνητό μου στο φούρνο. Το αυτοκίνητο μου είναι μάρκας Volkswagen Golf, χρώματος μαύρου. Εκεί τυχαία, ήταν η ανιψιά μου Βασιλική. Η Βασιλική με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου και εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχτηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις 8:00. Πράγματι, πήγα στο σπίτι της περίπου στις 8:20 της 9ης Ιουνίου και έκατσα με τη Βασιλική και τη μητέρα της, Ιουλία. Η Βασιλική μου έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου στις 9:30 ώρα. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της και όπως είχαμε κανονίσει θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μη μας δουν».

Στη συνέχεια ο δράστης όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, ανέφερε στους αστυνομικούς το σημείο όπου θα συναντιόταν με την 11χρονη. «Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα πίσω από το χωριό στον δρόμο προς Χανάκια. Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα.  Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά στο βενζινάδικο στον Πύργο και έβαλα βενζίνη, περάσαμε από τον Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε και πήγαμε προς Λεχαινά. Η Βασιλική μου είπε ‘’πού πάμε;’’ και εγώ της είπα πάμε βόλτα και συνέχισε να πίνει ένα ενεργειακό ποτό».

Αμέσως μετά ο 37χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς το σκηνικό της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής. Όπως φαίνεται ο δολοφόνος του παιδιού ήταν αποφασισμένος να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του στο παιδί.

«Όταν φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα».

Ο δολοφόνος περιέγραψε στους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις του έπειτα από την αποτρόπαια πράξη του. Μάλιστα ψύχραιμος και χωρίς να δώσει την παραμικρή υποψία ενοχής στους γονείς της 11χρονης,  βρέθηκε και πάλι στο σπίτι της Βασιλικής λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

«Μετά έφυγα και πήγα σπίτι της μάνας μου στην Αρετή που έμενα λίγες μέρες με τα παιδιά μου. Το βράδυ, η ξαδέρφη μου Ιουλία πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι χάθηκε η κόρη της η Βασιλική και η γυναίκα μου ανησύχησε και μου είπε να την πάω το πρωί στην Μυρτιά και όταν ξυπνήσαμε το πρωί πήγαμε. Άφησα τη γυναίκα μου και τα παιδιά στην Ιουλία και πήγα για δουλειά. Περίπου στις 1:30 που σχόλασα με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε να πάω να την πάρω και πήγα. Έκατσα λίγο εκεί και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Golf μαύρο είναι δικό μου και εγώ τους είπα ναι. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί με πήγαν στο τμήμα. Στην αρχή που με ρώτησαν οι αστυνομικοί δεν είπα την αλήθεια αλλά όταν μου έδειξαν τα βίντεο τους είπα τι ακριβώς είχε γίνει και τους πήγα και τους έδειξα που είχα βάλει τη Βασιλική. Δεν τη βίασα την έπιασα από το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά αυτή δεν ήθελε και δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας. Άλλο τίποτα δεν έχω να πω».

Ο 37χρονος θα οδηγηθεί αύριο Παρασκευή στον ανακριτή. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο η απολογία του να ληφθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. 

*εφημερίδα Πατρις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις