Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πόσο μπορεί να αλλάξουν όσα ξέραμε για τις παραλίες- Είδαμε ξαπλώστρα με ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ στον Καστελόκαμπο

Πάτρα: Πόσο μπορεί να αλλάξουν όσα ξέραμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πρόκειται για την πιο κοντινή και εύκολα προσβάσιμη παραλία στην πόλη της Πάτρας

Είναι γεγονός ότι πλέον τα πράγματα με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε παραλίες έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Ποιος θα περίμενε για παράδειγμα ότι στον Καστελόκαμπο, την πιο κοντινή και εύκολα προσβάσιμη παραλία στην πόλη  της Πάτρας θα έπρεπε για να κάτσει σε ξαπλώστρα με ομπρέλα, να κάνει ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ;

Κι όμως το είδαμε κι αυτό. Γενικότερα η εικόνα στην παραλία του Καστελόκαμπου το απόγευμα της Τετάρτης είχε ως εξής: Κόσμος πολύς, έφηβοι που έχουν ξεκινήσει με τις παρέες τα μπάνια και μόνο δύο καταστήματα, από την μία πλευρά, είχαν τραπεζοκαθίσματα. Πέρα από το ξενοδοχείο, τα υπόλοιπα καταστήματα δεν είχαν βγάλει στην παραλία απολύτως τίποτα. Μόνη λύση το στρώσιμο της ψάθας.

Η νέα νομοθεσία για τον αιγιαλό και τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται, τα βαριά πρόστιμα αλλά και οι ποινές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε κλείσιμο ενός καταστήματος κάνουν τους επιχειρηματίες ιδιαίτερα προσεκτικούς. Από την άλλη φαίνεται πως ίσως τους αναγκάζει να αυξήσουν τις τιμές.

«Η χρέωση και η ελάχιστη κατανάλωση είναι κάτι νόμιμο. Όταν αναγκάζεσαι από τον νόμο να έχεις λιγότερα τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες, οι θέσεις είναι λιγότερες. Παράλληλα ο κόσμος που θέλει να καθίσει είναι αρκετός. Μπορεί λοιπόν ένας επιχειρηματίας να βάλει επιπρόσθετες χρεώσεις ή να κάνει αυξήσεις. Σε γενικές γραμμές η Πάτρα αντιστέκεται. Ποτέ δεν είχαμε κλειστές παραλίες που έπρεπε να πληρώσεις για να μπεις. Μέχρι σήμερα που μιλάμε στον Άγιο βασίλειο, στο Ρίο, στα Αραχωβίτικα, στα Βραχνέικα, δεν υπάρχουν προς το παρόν χρώσεις» λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς ο οποίος επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον.

«Όταν τα μέτρα δραστηριοποίησης για τον επιχειρηματία είναι λιγότερα, είναι πιθανόν για να επιβιώσει σε αυτό το νέο πλαίσιο να υιοθετήσει μία άλλη τιμολογιακή πολιτική. Ίσως λοιπόν υπάρξει αυτή η τάση το επόμενο διάστημα. Και είναι λογικό» καταλήγει ο κ. Γιατράς.

Να σημειώσουμε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν ζητήσει, όπως λένε, να ισχύσει για την εστίαση ό,τι και για τα ξενοδοχεία, πράγμα που δεν έχει γίνει. Με νέα δεδομένα σε μία ακτογραμμή που πανελλαδικά φτάνει τα 17.000 χλμ. το ποσοστό που δίνεται στην εστίαση δεν ξεπερνά το 20% με τον κ. Γιατρά να κάνει λόγο για άδικη μεταχείριση του κλάδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις