Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Αντίο στον τραγουδοποιό του «Suspicious Minds» του Έλβις Πρίσλεϊ, Μαρκ Τζέιμς

Αντίο στον τραγουδοποιό του «Suspicious ...
Μαρτάτος Tάκης

Έσβησε στα 83 του χρόνια στο σπίτι του στο Νάσβιλ των ΗΠΑ - Είχε μπει και στο πάνθεον του Songwriters Hall of Fame το 2014

Ο θρυλικός τραγουδοποιός Μαρκ Τζέιμς - Mark James, ο οποίος έγραψε επιτυχίες που άντεξαν στον χρόνο, όπως το υπέροχο κομμάτι «Suspicious Minds» του βασιλιά του ροκ εντ ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ, πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Ο γεννημένος στο Τέξας των ΗΠΑ, μουσικός έφθασε στο νούμερο 1 στο chart στις ΗΠΑ με το τραγούδι «Hooked On A Feeling» και έγραψε επίσης το «Always On My Mind» του Έλβις Πρίσλεϊ, ένα άλλο εμβληματικό & αξεπέραστο κομμάτι.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, οι συνθέσεις του ηχογραφήθηκαν ή διασκευάστηκαν από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Γουίλι Νέλσον, Μπιλ Γουίδερς, Μπρέντα Λι, Jay-Z, Pet Shop Boys. Το 2000 ο θρυλικός στιχουργός Μαρκ Τζέιμς χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους τοπ στιχουργούς του 20ου αιώνα μαζί με τους Paul McCartney, Elton John και Holland-Dozier-Holland.Όπως έγινε γνωστό ο Μαρκ Τζέιμς πέθανε στο σπίτι του στο Nashville, στο Tennessee, στις 8/6/2024. Σε δήλωση της, η οικογένεια του James έκανε λόγο για μία "μεγάλη προσωπικότητα που γέμιζε το χώρο όπου πήγαινε και πως το φωτεινό χαμόγελο και ενέργεια του προκαλούσε ανάταση".

Ο James είχε μπει και στο Songwriters Hall of Fame το 2014, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για τον ίδιο.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ.

Ανάρτηση για το θάνατο του Μαρκ Τζέιμς είχε και το www.bbc.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture