Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Συγκινεί ο δάσκαλος της 11χρονης Βασιλικής - «Οι συμμαθητές της είναι συγκλονισμένοι»

Ηλεία: Συγκινεί ο δάσκαλος της 11χρονης ...

Η εξομολόγηση του δασκάλου της 11χρονης

Βυθισμένη στην θλίψη είναι η τοπική κοινωνία της Μυρτιάς Ηλείας, μετά την φρικτή δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από τον 37χρονο θείο της.

Αυτή η αποτρόπαια πράξη γέμισε με ανείπωτο πόνο το πανελλήνιο, αλλά ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους που ζούσαν καθημερινά την μικρή Βασιλική, όπως ο δάσκαλος και οι συμμαθητές της.

«Οι συμμαθητές της είναι συγκλονισμένοι»
Ο δάσκαλος της 11χρονης, κ. Τάσος Τζαμαλής, είναι συγκλονισμένος, αφού η θέση της μέσα στην σχολική αίθουσα θα παραμείνει κενή. η μικρή Βασιλική ήταν μαθήτριά του επί τρία χρόνια. «Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί που πάντα σου έδινε αισιοδοξία. Συνεργαζόταν με τους υπόλοιπους μαθητές, προσπαθούσε στο μέγιστο βαθμό και με κάθε τρόπο να είναι καλή στα μαθήματά της. Δεν έχω να πω το παραμικρό κακό. Πάντα μου έκανε εντύπωση το χαμόγελό της και τα φωτεινά ματάκια της. Αυτό πρέπει να θυμάται ο κόσμος, ακόμη και όσοι δεν την γνώριζαν, πως ήταν ένα τόσο χαμογελαστό παιδάκι».

Δεν το περίμενε κανείς, να χάσει την ζωή της η 11χρονη Βασιλική, με έναν τόσο ειδεχθή και βίαιο τρόπο, αναφέρει ο κ. Τζαμαλής. «Αυτό που με συγκλονίζει περισσότερο είναι ότι “δούλευα” σε έναν αναπτυσσόμενο άνθρωπο, ο οποίος, χωρίς να το περιμένει κανείς, πλέον δεν ζει. Εγώ ασχολούμαι με το μέλλον του λαού, είμαι εκπαιδευτικός και η εργασία μου είναι οι μαθητές μου. Παίρνοντας ένα παιδί και διαπαιδαγωγώντας το, προσπαθώ να το προετοιμάσω για την κοινωνία του μέλλοντος, όταν θα γίνει ενήλικας.

Αυτό που έγινε δεν μπορείς να το προβλέψεις όμως. Στο πλαίσιο διάφορων μαθημάτων, κάναμε συζητήσεις για σχετικά ζητήματα, όπως να μην μιλάμε σε αγνώστους κλπ. Αλλά δεν είναι το ίδιο, δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί αυτή την τραγική εξέλιξη. Οι συμμαθητές της είναι συγκλονισμένοι, προσπαθούν με το μικρό τους μυαλουδάκι να επεξεργαστούν όλα αυτά που έγιναν και να δημιουργήσουν άμυνες να το ξεπεράσουν», συμπλήρωσε ο δάσκαλος της 11χρονης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις