Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: «Κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη και φωνές για επανεκκίνηση

ΠΑΣΟΚ: «Κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδ...

Την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για εκλογή προέδρου και συνέδριο μέσα στο 2024 ακολουθήσαν κομματικές φωνές που ζητούν να ανοίξουν οι διαδικασίες άμεσα

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Χαριλάου Τρικούπη με νέο κύκλο παρεμβάσεων που επιμένουν σε πολιτικό restart αμφισβητώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για εκλογή προέδρου και συνέδριο μέσα στο 2024 ακολουθήσαν κομματικές φωνές που ζητούν να ανοίξουν οι διαδικασίες άμεσα, ενώ ήδη ξεκίνησαν να γράφονται σενάρια για τη νέα ηγεσία.

«Εσωστρέφεια είναι να συζητάμε 1,5 χρόνο μέχρι το 2025 τι θα γίνει τι μπορεί να γίνει τι πήγε στραβά και αν θα αλλάξουμε το 2025/δεν ανέχομαι να υπάρχουν δολοφονίες χαρακτήρα  δεν γίνεται να δαιμονοποιείται η δημοκρατία σε ένα κόμμα», είπε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει μεν τον διάλογο στα όργανα ωστόσο κλείνει την πόρτα στις πρόωρες διαδικασίες εκλογής ηγεσίας, διαμηνύοντας ότι θα τηρηθεί το καταστατικό στο ακέραιο, ενώ δε λείπουν φωνές που μιλούν για  οργανωμένη προσπάθεια αμφισβήτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Όλα θα γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και δημιουργεί εσωστρέφεια που δεν το χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

«Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός πρέπει να έχει ο ίδιος καταρχήν τη φιλοτιμία να υποβάλλει την παραίτησή του», είπε ο πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης.

Οι Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δουκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Παύλος Χρηστίδης φέρονται να «φλερτάρουν» με τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ ή να δέχονται σχετικές εισηγήσεις.

Ανοιχτή πρόσκληση για άνοιγμα στο πολιτικό κέντρο και επίσπευση των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας απηύθυνε ο Γιάννης Μεϊμάρογλου. «Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι το να ξεπεράσει τις προσωποπαγείς μεθοδεύσεις και τις εσωκομματικές ομαδοποιήσεις τις οποίες η δημοκρατική παράταξη πλήρωσε πολύ ακριβά μέχρι σήμερα».

«Η πρόταση που έγινε να πάμε σύντομα σε εκλογή αρχηγού και συντεταγμένες διαδικασίες είναι σωστή», είπε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

Σε δήλωση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη προχώρησε ο πρώην πρόεδρος και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ. «Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι αρραγής, σφυρηλατείται με τους αγώνες του και διασφαλίζεται από το καταστατικό του».

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κανένα μήνυμα, το πήρε ένα ατελείωτο δελφινάριο στο οποίο έχω χάσει τον αριθμό γιατί απ’ ότι κατάλαβα τα ¾ της ΚΟ είναι υποψήφιοι αρχηγοί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις