Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ο αρχιτέκτονας του μουσείου της Ακρόπολης Bernard Tschumi Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ο αρχιτέκτονας του ...

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου η τελετή αναγόρευσης

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών του Bernard Tschumi, αρχιτέκτονα του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη.

Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών, στο Κτίριο Α του Πανεπιστημίου Πατρών στις 19:00. Θα προηγηθούν τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Architecture: Concept & Notation» στο Σχεδιαστήριο 5 του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στις 18:00.

 

Ο Bernard Tschumi είναι Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Επίτιμος Κοσμήτωρ του Graduate School of Architecture, Planning & Preservation του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, όπου υπηρέτησε ως Κοσμήτωρ από το 1988 έως το 2003.

Είναι ο αρχιτέκτων, μεταξύ άλλων, του Μουσείου Ακρόπολης στην Αθήνα, του Πάρκου La Villette στο Παρίσι, του Κέντρου Συγχρόνων Τεχνών Le Fresnoy στο Tourcoing, Γαλλία, του Μουσείου Επιστημών Binhai στο Tianjin, Κίνα, των Κτιρίων Συναυλιών στη Rouen και τη Limoges, Γαλλία, των Σχολών Αρχιτεκτονικής στη Marne-la-Vallée, Γαλλία και το Μαϊάμι, Φλόριντα και ενός μεγάλου εκπαιδευτικού–ερευνητικού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Paris-Saclay.

Έγινε αρχικά γνωστός ως θεωρητικός της αρχιτεκτονικής, εκθέτοντας και δημοσιεύοντας το έργο του The Manhattan Transcripts και συγγράφοντας έναν αριθμό θεωρητικών κειμένων που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο Architecture and Disjunction.

Είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, αναμεσά τους το Architecture Concepts: Red is Not a Color και η σειρά των τεσσάρων βιβλίων Event-Cities. Σχέδιά του και προπλάσματα από τα έργα του περιλαμβάνονται στις συλλογές διαφόρων σημαντικών μουσείων, όπως το MoMA στη Νέα Υόρκη και το Κέντρο Georges Pompidou στο Παρίσι, καθένα από τα οποία παρουσίασε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου του, το 1994 και το 2014 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις