Ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο
Αυτή η συνταγή για ψητό σολομό με ντομάτες, σκόρδο και ελιές συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την φρεσκάδα της ντομάτας και την νοστιμιά της ελιάς, δημιουργώντας ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γραμμάρια το καθένα)
400 γραμμάρια ντομάτες κονσέρβας, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις ελιές, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα ντομάτας πάνω από τα φιλέτα σολομού.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο σολομός και να ζεσταθεί καλά το μείγμα ντομάτας.
- Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με έξτρα μαϊντανό αν θέλετε.
Συμβουλές:
Βεβαιωθείτε ότι τα φιλέτα σολομού έχουν το ίδιο πάχος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μπορείτε να ψήσετε το σολομό σε αλουμινόχαρτο για να διατηρήσετε την υγρασία του.
Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη στο μείγμα ντομάτας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr