Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το ελληνικό «κινηματογραφικό» νησί που λατρεύουν οι Γάλλοι. Mamma Mia vibes!

Το ελληνικό «κινηματογραφικό» νησί που λ...

Η μοναδική Σκόπελος

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η γαλλική ιστοσελίδα generationvoyage.fr μετά από έρευνα καταλήγει ότι, ανάμεσα στις 6 ομορφότερες «κινηματογραφικές» τοποθεσίες της Ελλάδας που δημιουργούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, την πρωτιά κερδίζει η Σκόπελος.

 
Στον δημοφιλή ιστότοπο που εμπιστεύονται εκατομμύρια Γάλλοι Τουρίστες, για τη νησί αναφέρθηκε: «Η εκκλησία του Άη Γιάννη στο Καστρί στέκεται εμβληματική σε μια βραχονησίδα προσφέροντας ένα συναρπαστικό πανόραμα που “αγκαλιάζει” το Αιγαίο. Το σκηνικό απαθανατίστηκε στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ Mamma Mia μετατρέποντας τον εντυπωσιακό βράχο από παρατηρητήριο για επιθέσεις πειρατών που χρησίμευε πριν αιώνες, σε έναν διεθνή πόλο έλξης για ζευγάρια, φυσιολάτρες και περιπατητές».

 
Το επιτυχημένο κινηματογραφικό μιούζικαλ του Hollywood και των Universal Studios, Mamma Mia σημείωσε τεράστια επιτυχία το 2008 που κυκλοφόρησε. Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί και τα τραγούδια των Abba έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή. Το ίδιο και το νησί που έγιναν τα γυρίσματα που δεν ήταν άλλο από την Σκόπελο. Μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο μιούζικαλ είναι το πιο επιτυχημένο σε εισπράξεις.
 

Οι συντελεστές της ταινίας Mamma Mia τότε, έλεγξαν 21 ελληνικά νησιά, για να καταλήξουν στην πράσινη μαγεία των Βόρειων Σποράδων. Το πράσινο τοπίο του νησιού και τα κρυστάλλινα νερά καθιστούν το μέρος καθηλωτικό. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και στην παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτά της, η φήμη της οποίας έχει κάνει το γύρο όλης της Ελλάδας!

Πάρα ταύτα ο Δήμος της Σκοπέλου συνεχίζει τις προσπάθειες για την προβολή σε ανερχόμενες αγορές, όπως τη γαλλική που τα τελευταία χρόνια δείχνει την έντονη προτίμησή της στις Σποράδες.

 
«Το Mamma Mia στην Σκόπελο δεν είναι ταινία, είναι εμπειρία. Όσοι επισκέπτονται τη Σκόπελο ερωτεύονται τη φύση, τη φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις, τα γραφικά σοκάκια και τις δραστηριότητες και τελικά επιστρέφουν ξανά και ξανά γιατί γίνονται φίλοι μας. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία των διακοπών που θέλουμε να περάσουμε», εξηγεί η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Εύα Καραμεσίνη.


Ο Δήμος Σκοπέλου έκανε φέτος ένα πρωτότυπο μουσικό βίντεο με πρωταγωνίστρια την «ιπτάμενη» πιανίστρια Έλενα Ξυδιά. Το πιάνο της καλλιτέχνιδος τοποθετήθηκε δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στην κορυφή του βράχου ύψους 100 μέτρων στο πλαίσιο πολύωρων γυρισμάτων που πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη πλήθους εθελοντών.

Με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά της Σκοπέλου, η  «ιπτάμενη» πιανίστρια  «ξαναζωντάνεψε» το Mamma Mia, παίζοντας στο πιάνο διαχρονικές δημιουργίες των ABBA.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight