Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

SOS για το μέλλον των παραλιών: Φαινόμενα διάβρωσης περίπου στο 30% της ελληνικής ακτογραμμής - Πού οφείλονται

SOS για το μέλλον των παραλιών: Φαινόμεν...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί

Καμπανάκι για το μέλλον της ελληνικής ακτογραμμής κρούουν οι ειδικοί, καθώς περίπου στο 30% έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα διάβρωσης. Το θέμα  απασχόλησε πρόσφατα και τη Βουλή των Ελλήνων.

 «Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών υπήρχε κατά το παρελθόν, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει και στο μέλλον, ωστόσο είναι πολύ πιο έντονο τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό εξαιτίας των ανθρώπινων παρεμβάσεων επάνω στην ακτή», εξήγησε, ο  Βασίλης Καψιμάλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, μιλώντας στην ΕΡΤ3. 

 «Έχουμε διαπιστώσει ότι περίπου το 30% της ελληνικής ακτογραμμής οπισθοχωρεί, δηλαδή η θάλασσα κατακλύζει τη στεριά, επομένως έχουμε απώλεια γης», πρόσθεσε.

 «Η Ελλάδα έχει περίπου 20.000 χλμ έκταση ακτογραμμής, πάρα πολλές παραλίες, γύρω στις 7.500 και βασίζεται η εθνική της οικονομία, ως ένας ισχυρός πυλώνας από τον τουρισμό, ο οποίος συγκεντρώνεται σε αυτές τις περιοχές. Έπρεπε να είχαμε κάνει πάρα πολλά πράγματα πριν από χρόνια και να έχουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, μία στρατηγική. Αυτό δεν έχει γίνει και ελπίζουμε να ξεκινήσει η διαδικασία και να θέσουμε κάποιους στόχους», κατέληξε

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις