Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτός είναι ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου και έχει την ψυχή φοβισμένης γάτας

Αυτός είναι ο ψηλότερος σκύλος του κόσμο...

Ο Κέβιν μπορεί να είναι πλέον ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου και να έχει το ύψος ενός τρίχρονου παιδιού, αλλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την ηλεκτρική σκούπα της οικογένειας

Ο Κέβιν, ένας σκύλος από την Αϊόβα που πρόσφατα στέφθηκε ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου, μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με το μέσο όρο ενός τρίχρονου παιδιού -ενώ συχνά τον περνάνε για άλογο.

Ωστόσο εμφανίζεται αδύναμος μπροστά στην ηλεκτρική σκούπα του σπιτιού του, την οποία “φοβάται”, δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του Τρέισι και Ρότζερ Γουλφ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Guinness World Records.

 “Δεν την αφήνει να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των έξι μέτρων από αυτόν!” δήλωσε η Τρέισι Γουλφ σύμφωνα με τον Guardian. “Θα πηδήξει και θα τρέξει για να ξεφύγει από αυτό”.


Για να είμαστε δίκαιοι, ο τρίχρονος Κέβιν απέχει πολύ από το να είναι το μόνο πλάσμα που φοβάται τις ηλεκτρικές σκούπες, οι οποίες κάνουν δυνατούς θορύβους και αναδίδουν περίεργες μυρωδιές που μπορούν να απωθήσουν σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια. Αλλά λόγω της επιβλητικής φιγούρας του, η φοβία αυτή δημιουργεί μια περίεργη αντίθεση.

Ο Κέβιν έχει μήκος 0,97 μέτρα από τα πόδια του μέχρι το ακρώμιο του, ή την κορυφογραμμή μεταξύ των ωμοπλάτων. Εξασφάλισε τον τίτλο του ψηλότερου εν ζωή αρσενικού σκύλου στον κόσμο τον Μάρτιο, αφού η θέση αυτή είχε μείνει άδεια, μετά τον θάνατο του Zeus από τις ΗΠΑ έξι μήνες νωρίτερα σύμφωνα με το Guinness. Ο τρίχρονος Zeus είχε ύψος 1,046 μέτρα και έδινε μάχη με τον καρκίνο των οστών, όταν ακρωτηριάστηκε το μπροστινό δεξί του πόδι και εμφάνισε μια θανατηφόρα πνευμονία.

Στο σπίτι στο West Des Moines που μοιράζεται ο Κέβιν με τους Γουλφς, το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 10 και 12 ετών και πολλά άλλα σκυλιά, γάτες, κότες, κατσίκες και άλογα, ο νικητής του ρεκόρ συμπεριφέρεται σαν να μην έχει ιδέα πόσο μεγάλος είναι.

Όχι μόνο περνάει τον χρόνο του προσπαθώντας να στριμωχτεί σε μικρά κρεβάτια, να καθίσει πάνω στα ανθρώπινα μέλη της οικογένειάς του και “να κάνει ό,τι κάνουν τα μικρότερα σκυλιά”, αλλά φοβάται επίσης πολύ εύκολα – και όχι μόνο την ηλεκτρική σκούπα.

Όταν η Τρέισι και ο Ρότζερ μέτρησαν τον Κέβιν για το ρεκόρ, η μεζούρα τον τρόμαξε. Και όταν συνόδευσε τον γιο των Γουλφς, Αλεξάντερ, στο πρώτο του μάθημα εκπαίδευσης στην οργάνωση ανάπτυξης και καθοδήγησης νέων 4-H, ο Κέβιν είχε τέτοια νευρικότητα που λερώθηκε στη μέση της συνεδρίας.

Ο Κέβιν τρώει επίσης μέχρι και 10 φλιτζάνια φαγητό καθημερινά. Είναι μια ποσότητα για την οποία η οικογένειά του τον θαυμάζει, επειδή έχει καταφέρει να παραμείνει… καλλίγραμμος παρά το γεγονός ότι περνάει μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χρόνου του είτε με το να κοιμάται είτε “κλέβοντας” όποια επιπλέον τροφή μπορεί από τους πάγκους της κουζίνας.

“Ο Κέβιν είναι η επιτομή ενός ευγενικού γίγαντα”, υπογραμμίζει η Τρέισι. “Ήταν … απλά τέλειος για εμάς”.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις