Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Την Πέμπτη 20-6-2024 το opening της νέας έκθεσης με τίτλο 60 Days Of Design 2024

Πάτρα: Την Πέμπτη 20-6-2024 το opening τ...

Στον χώρο πολιτισμού Tatiana Dimou Artists στην οδό Τσαμαδού 24 - Πρόκειται για έκθεση σύγχρονου design & την δεύτερη σε σειρά ομαδική έκθεση με τον ομώνυμο τίτλο

Aυτή την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 20:30 θα γίνει το opening της νέας έκθεσης με τίτλο 60 Days Of Design 2024, στον χώρο πολιτισμού Tatiana Dimou Artists στην οδό Τσαμαδού 24 στην Πάτρα.

Πρόκειται για έκθεση σύγχρονου design & την δεύτερη σε σειρά ομαδική έκθεση με τον ομώνυμο τίτλο που φιλοδοξεί να φωτίσει για ακόμα μια φορά πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από την ματιά του βιομηχανικού σχεδιαστή. Με ευρηματικότητα και πολυγλωσσία, οι σύγχρονοι designers προβληματίζονται, συνθέτουν, δημιουργούν και πειραματίζονται με νέα υλικά και τεχνολογίες, με φόντο την Ελλάδα και την Ευρώπη του 2024.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι παρακάτω designers:

A FUTURE PERFECT| BINARYCERAMICS| BLUECYCLE| KERAMIK| MARIZA GALANI| M2P| THEO GALLIAKIS|

Η έκθεση είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου 2024.

A FUTURE PERFECT

Το brand ιδρύθηκε το 2013  στην Αθήνα από την Κατερίνα Γρηγοροπούλου. Με σπουδές Αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο και συμμετοχή σε πολλά δημιουργικά project σε όλες τις κλίμακες, άρχισε δημιουργικούς πειραματισμούς σε μικρά αντικείμενα με διάφορα υλικά -σκυρόδεμα, πορσελάνη, ορείχαλκος- όπως και διαφορετικές τεχνικές. Το έργο της αντλεί έμπνευση από την αρχιτεκτονική και την γραφιστική τέχνη, διατηρώντας ταυτόχρονα και πιο προσωπικές αναφορές όπως το ελληνικό καλοκαίρι αλλά και τα ταξίδια.

BINARYCERAMICS

Ο Γιάννης Βογδάνης γεννήθηκε το 1991 στη Ρώμη και σήμερα εδρεύει στην Αθήνα. Είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης που εργάστηκε σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Σαν Φρανσίσκο, του Βερολίνου και της Βαρκελώνης, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και start-ups υψηλής τεχνολογίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Βογδάνης έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη συστημάτων που καθιστούν δυνατή την τρισδιάστατη εκτύπωση ημίρρευστων υλικών. Η αφοσίωσή του στην τέχνη του και η επιθυμία του να ξεπεράσει τα όρια της ψηφιακής κατασκευής τον οδήγησαν να δημιουργήσει την BinaryCeramics, μια εταιρεία που του επιτρέπει να υλοποιήσει και να επιδείξει την ομορφιά που συναντά μέσω της έρευνάς του.

BLUECYCLE

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και στοχεύει στην επαναχρησιμοποίηση πλαστικών αποβλήτων από ναυτιλιακές και αλιευτικές δραστηριότητες. Ο στόχος είναι η δημιουργία νέων, υψηλής ποιότητας υλικών από τα οποία κατασκευάζονται αντικείμενα και έπιπλα προωθώντας μια ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα διαχείρισης των θαλάσσιων αποβλήτων.

KERAMIK

Αντικείμενο του brand αποτελεί ο σχεδιασμός και η παραγωγή συλλογών καινοτόμων και οικολογικών φωτιστικών σωμάτων, επίπλων και αξεσουάρ μέσω της τεχνολογίας εκτύπωσης 3D από πηλό. Ιδρυτής και εμπνευστής του ο Θοδωρής Σαμαράς, σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ουαλία και αργότερα αφοσιώθηκε και ειδικεύτηκε στο 3D Design, τον φωτορεαλισμό, την εικονική πραγματικότητα και το animation. Μέσα από το στούντιο Framed Visualisation έχει συνεργαστεί με βραβευμένα γραφεία Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Εσωτερικών χώρων στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

MARIZA GALANI

Η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Μαρίζα Γαλάνη, έχει επικεντρωθεί στον σχεδιασμό φωτιστικών. Με βασική έμπνευση το τρίγωνο ως χαρακτηριστικό σύμβολο πνευματικότητας, χρησιμοποιεί τα σχήματα αυτά, όχι μόνο για να δημιουργήσει φωτιστικά που εξυπηρετούν με τη λειτουργικότητά τους, αλλά με απώτερο στόχο να αναζητήσει την αρμονία μέσα από τις γεωμετρίες.

M2P

Η Αλίκη Κακουλίδου και η Δήμητρα Βασιλάκου, είναι designers με έδρα την Αθήνα. Ως δημιουργικό studio, το κύριο πεδίο εξειδίκευσής τους είναι η οπτική επικοινωνία, με έμφαση στην πολιτιστική έρευνα. Η δουλειά τους αφορά τις συνέργειες που δημιουργούν, τις διαδικασίες και τα υλικά που χρησιμοποιούν, το αποτύπωμα που αφήνουν στο περιβάλλον και την κοινωνία και όχι τον σχεδιασμό καθαυτό. Τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία μοτίβων και χαρακτήρων εμπνευσμένων από την ελληνική λαϊκή τέχνη και την εφαρμογή τους σε καθημερινά αντικείμενα. Μέσα από το έργο τους έχουν καταφέρει να συνδυάζουν γραφιστικά, σχεδιασμό και σύγχρονη τεχνολογία με παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Στόχος τους είναι να αναβιώσουν διάφορα μοτίβα που υπάρχουν στον ελληνικό πολιτισμό μέσα από μια σύγχρονη οπτική και να τα ενσωματώσουν στην καθημερινή ζωή.

THEO GALLIAKIS

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κρήτη, ο Θεόδωρος Γαλλιάκης ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2018 με άριστα. Πέντε χρόνια αργότερα, απέκτησε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Γεω-Σχεδιασμό, στην Ακαδημία Σχεδιασμού του Αϊντχόβεν, με επικεφαλής το δίδυμο FormaFantasma. Με έδρα την Ελλάδα και τη Γαλλία, έχει εργαστεί σε φημισμένα γραφεία όπως το Kengo Kuma and Associates και το Kizi Studio και το έργο του εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα κλιμάκων και τυπολογιών.  Η προσέγγισή του δίνει έμφαση στην πνευματικότητα, το φως και την εντοπιότητα, έχοντας πάντα υπόψη την ανθρώπινη κλίμακα, την αναλογία και το πιο σημαντικό, τις σημερινές περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Ωράριο Λειτουργίας:

Δ: 9:00 – 14:30

Τ: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00

Τ: 9:00 – 14:30

Π: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00

Π: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00

Σ: 9:00 – 14:30

Κυριακή: κλειστά.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Διάρκεια Έκθεσης:

20 Ιουνίου  - 20  Αυγούστου, 2024

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

+30 261 400 2113.

Χορηγοί Έκθεσης:

Καϊμακάς Μεταφορική

Achaia Clauss.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture