Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Η… μητέρα των «μαχών» στη συνεδρίαση της Τετάρτης

ΠΑΣΟΚ: Η… μητέρα των «μαχών» στη συνεδρί...

Ξεκινούν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

Στο αυριανό (19/6) Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και σε ένα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα θα τεθούν σε συζήτηση οι προτάσεις για την ηγεσία του κόμματος.

Οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και οι τοποθετήσεις σημαντικών στελεχών έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό ανοιχτής αμφισβήτησης της και αναμένεται να είναι βαρύ το κλίμα έως και συγκρουσιακό στην διευρυμένη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου όπου θα συμμετέχει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ποιοι συμμετέχουν
Περίπου 60 άτομα θα βρεθούν στην πρώτη συνεδρίαση οργάνου του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές. Θα είναι παρόντες όλοι όσοι αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη εκτός του Χάρη Δούκα. Παρόντες θα είναι βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος είναι ο πρώτος που έθεσε το αίτημα της πρόωρης εσωκομματικής κάλπης μέχρι το τέλος του 2024 ανοίγοντας ουσιαστικά θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα είναι συνεχή τα πυρά που εκτοξεύει κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από εκείνη την ημέρα που άνοιξε τα χαρτιά του. Με αυτήν την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έχουν ταχθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης οι οποίοι θα είναι αύριο παρόντες σε αυτή τη συνεδρίαση. Το «παρών» θα δώσουν και μέλη του πολιτικού συμβουλίου όπως ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Η απειλή της διαγραφής
Από τη μια θα υπάρχουν στελέχη και βουλευτές που θα ζητήσουν επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών μέχρι το τέλος του 2024 και οι οποίοι έχουν θέσει ανοιχτά θέμα ηγεσίας. Και από την άλλη θα βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος προτάσσει την απειλή της διαγραφής εφόσον κάποια άτομα συνεχίσουν να μιλάνε τοξικά μετά την απόφαση που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή. Αύριο θα είναι μια πρώτη εσωκομματική «μάχη». Μια πρώτη αναμέτρηση δυνάμεων εντός του κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ και αναμένονται εξελίξεις, όπως ανέφερε το OPEN.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις