Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Fake news οι φήμες ότι πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι: Το διέψευσε η γυναίκα του

Fake news οι φήμες ότι πέθανε ο Νόαμ Τσό...

Οι γκάφες με τους «επικήδειους» στα social

Το βράδυ της Τρίτης άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που αναφέρουν ότι πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι.

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη. Διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως η ιταλική La Stampa, έχουν μεταδώσει την είδηση για τον θάνατο του Νόαμ Τσόμσκι, ενώ η είδηση «πέρασε» και στη Wikipedia, αλλά μετά αναιρέθηκε η αλλαγή.

«Ο 95χρονος Αμερικανός γλωσσολόγος, διανοούμενος, συγγραφέας και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι πέθανε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας μετά από εγκεφαλικό που υπέστη πριν από περίπου ένα χρόνο», έγραφε η La Stampa, που αργότερα «κατέβασε» το δημοσίευμα. Ο Τσόμσκι, σύμφωνα με το Folha, βρισκόταν σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, όπου ζούσε με τη σύζυγό του από το 2015.

Πάντως, ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει ότι επικοινώνησαν με τη σύζυγο του Νόαμ Τσόμσκι και αναφέρουν πως ενημερώθηκαν ότι η είδηση για τον θάνατό του είναι ψευδής.

«Οι αναφορές ότι ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε είναι ψευδείς, μου λέει η σύζυγός του Βαλέρια» γράφει σε ανάρτησή του στο X ο Chris Looft, δημοσιογράφος του ABC. «Είναι καλά» αναφέρει ότι του είπε η Βαλέρια Τσόμσκι.

«Ο Τσόμσκι δεν έχει πεθάνει. Μόλις μίλησα με τη Βαλέρια, τη σύζυγό του» έγραψε ο Cauê Seigner Ameni, Βραζιλιάνος δημοσιογράφος.

«Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός! Στις 3:41 μ.μ. σήμερα, 18 Ιουνίου 2024, η σύζυγός του, Βαλέρια, μου επιβεβαίωσε ότι η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι βελτιώνεται. Οι φήμες για το θάνατό του είναι ψευδείς» ανήρτησε στο Χ ο Jose M. Santana, Επιστημονικός συνεργάτης του MIT. Ο ίδιος ανήρτησε και το σχετικό screenshot από τη συνομιλία του με τη Βαλέρια Τσόμσκι στο WhatsApp.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις