Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζουν Πολιτικό Συμβούλιο - Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζουν Πολιτικό Συμβούλιο -...

Τα στρατόπεδα στη μάχη των εσωκομματικών διαδικασιών

Το πρώτο σκληρό «παιχνίδι αναγνώρισης» αναμένεται σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ  θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν τα «χαρτιά» τους προς την τελική επίθεση σε περιβάλλον συγκρουσιακής αναμέτρησης για την εκλογή ηγεσίας.

Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι δεν προβλέπονται ψηφοφορίες, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η σημερινή κόντρα μεταξύ των αντίπαλων πλευρών θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη δύσβατη μετεκλογική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο νυν αρχηγός όσο και τα στελέχη που θέτουν θέμα ηγεσίας ή ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην κορυφαία σύγκρουση θα επιχειρήσουν να «επιβάλουν» τους όρους τους στο «παιχνίδι» και να αξιοποιήσουν τη συνεδρίαση υπέρ των στόχων τους στην αφετηρία της εσωκομματικής μάχης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να πετάξει την «μπάλα» όσο πιο μακριά μπορεί, αφού έχει ήδη επικαλεστεί το καταστατικό του κόμματος που προβλέπει εσωκομματική κάλπη το φθινόπωρο του 2025, αλλά δεν αποκλείεται να θελήσει να παρουσιάσει το περίγραμμα ενός διαφορετικού «οδικού χάρτη» προς την κορυφαία διαδικασία.

Έχει απειλήσει με διαγραφές στελεχών με «τοξικό λόγο» μετά από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα – πρόκειται για το όργανο στο οποίο έχει τον αριθμητικό έλεγχο και το οποίο θα λάβει τις αποφάσεις- όμως οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι θα προτιμήσει να χαμηλώσει κάπως την ένταση στην πρώτη αναγνωριστική της νέας σεζόν. Όσοι τον στηρίζουν προσέρχονται στη λογική να κερδίσουν χρόνο, απλώνοντας στο «τραπέζι» την κατηγορία ότι οι αμφισβητίες με τη στάση τους προκαλούν εσωστρέφεια και κάνουν «δώρα» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που γνώρισε στις ευρωεκλογές την πρώτη μεγάλη της ήττα.

Πολλά από τα στελέχη που έθεσαν θέμα ηγεσίας έχουν πει ήδη τα πράγματα με το όνομά τους, έχουν χαρακτηρίσει επιβεβλημένη την άμεση προσφυγή στις κάλπες- ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις από τους πιθανούς υποψήφιους για την ηγεσία, ο Χάρης Δουκας (που δεν συμμετέχει στο σημερινό όργανο αλλά θα τοποθετηθεί σχετικά το απόγευμα), ο Παύλος Γερουλάνος και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που θα πάρουν το λόγο και θα τοποθετηθούν αναλόγως.

Θέση μάχης στη συνεδρίαση έχουν επί της ουσίας ήδη πάρει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Παπανδρέου, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Απόστολος Πάνας και άλλοι βουλευτές, καθώς και η Τόνια Αντωνίου, η Έφη Χαλάτση, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης και τα άλλα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που προτείνουν προσφυγή στις κάλπες εδώ και τώρα, ασκώντας σκληρή κριτική στην ηγεσία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σε κάθε περίπτωση η θέση που θα πάρει ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής, Γιώργος Παπανδρέου, όπως και οι πρώην υπουργοί, Κώστας Σκανδαλίδης και Πέτρος Ευθυμίου που μέχρι σήμερα απέφυγαν τις δημόσιες παρεμβάσεις. Θα απουσιάζει από τη συνεδρίαση ο επί χρόνια ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης.

Ο νυν Γραμματέας, Ανδρέας Σπυρόπουλος που απέτυχε να εκλεγεί στην πρόσφατη ευρωμάχη, ακούγεται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τη φήμη περί της παραίτησής του που υπέβαλε στον κ. Ανδρουλάκη το βράδυ της 9ης Ιουνίου, αλλά δεν έγινε εκείνες τις ώρες αποδεκτή από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις