Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς και το σπιράλ στα Αραχωβίτικα

Ο Πέτρος Ψωμάς και το σπιράλ στα Αραχωβίτικα

Συνάντηση με κατοίκους και καταγραφή προβλημάτων

"Τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, προκειμένου να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν".

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του σπιράλ και συνεχίζει:

"Η επίσκεψη αποδείχτηκε άκρως εποικοδομητική καθώς οδήγησε στην καταγραφή μιας σειράς τοπικών ζητημάτων για τα οποία αν και γνωστά πολλά από αυτά και από προηγούμενες συναντήσεις μας με την τοπική κοινότητα τόσο προεκλογικά το 2023, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να ληφθούν άμεσες αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από την τοπική κοινότητα.

Μεταξύ άλλων οι ντόπιοι σημείωσαν ως κύρια θέματα το διαχρονικό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών, ζητήματα κυκλοφοριακού φόρτου κατά τους θερινούς μήνες και θέσεων στάθμευσης, την έλλειψη κάθετων οδών διαφυγής και το μόνιμο αίτημα για την έλευση του τρένου. Οι κύριες σημερινές ανάγκες που αναφέρθηκαν είναι η δημιουργία παιδικής χαράς και χώρων αθλοπαιδιών, αντιπλημμυρικά έργα, σημάνσεις οδών και αριθμήσεις σπιτιών, ενίσχυση της καθαριότητας, σύνδεση του οικισμού με το κέντρο της Πάτρας και έλεγχοι σε σχέση με τήρηση νόμων και κανόνων. Υπ’ όψιν του Πέτρου Ψωμά και του επιτελείου του τέθηκαν από τους κατοίκους και πιο εξειδικευμένα αιτήματα όπως η επιθυμία για ναυαγοσώστη και μπάρα αναπήρων στην παραλία, οι βλάβες και τα κενά στον δημοτικό φωτισμό, η καθαριότητα των κάδων, ζητήματα αποχέτευσης και τα άκοπα χόρτα σε δημοτικά και ιδιωτικά οικόπεδα. 

Για μια φορά ακόμα οι άνθρωποι του σπιράλ διαπίστωσαν τις ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης που έχουν τα Αραχωβίτικα, ειδικά αν αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν ως κοινότητα: το αλιευτικό καταφύγιο, τα ιαματικά λουτρά, οι καθαρές παραλίες, οι διαθέσιμοι δημοτικοί χώροι, η ποικιλία παρεχόμενων υπηρεσιών, η προθυμία επιχειρήσεων και δημοτών να επενδύσουν κ.α.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν μόνιμοι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων, παραθεριστές στην ευρύτερη περιοχή καθώς και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος και Δημήτρης Πολυδωρόπουλος αντίστοιχα. Από πλευράς σπιράλ συμμετείχαν επίσης η δημοτική σύμβουλος Σοφία Στεφανοπούλου, ο Γραμματέας Ανδρέας Κοσμάτος, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρης Νταλαπέρας και Χρήστος Βασιλόπουλος και τα μέλη της παράταξης Γιάννης Μηλιτσόπουλος, Ελένη Ζυγουρίτσα, Μαρία Ντζελβέ, Πέτρος Κανελλακόπουλος και Ηλίας Ηλιόπουλος".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις