Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Τα ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

φωτο από protothema.gr

φωτο από protothema.gr

Δυο πολίτες με αναπνευστικά στο νοσοκομείο

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα από το πύρινο μέτωπο
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι ελαφρώς βελτιωμένη, καθώς δεν έχει την ένταση που είχε.

Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, με την Πυροσβεστική να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία.

NΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και περίπου 2 ώρες οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) στη Λ. Βάρης – Κορωπίου.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς να είναι πολύ δύσκολο.

Στο νοσοκομείο δύο άτομα με δύσπνοια

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στο Κορωπί. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ εστάλησαν μηνύματα του 112 για εκκένωση περιοχών. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και πολλών εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΕΚΑΒ μετέφερε δύο άτομα στο νοσοκομείο λόγω δύσπνοιας από την εισπνοή καπνού.

Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά παρουσιάζει μειωμένη ένταση και οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών και στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων με το μέγεθος των ζημιών να μην είναι ακόμη γνωστό, ο απολογισμός του οποίου ωστόσο θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Τα ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές: Αγιά Λάρισας, Βόλβη Θεσσαλονίκης, Ερμιονίδα Αργολίδος, Άγιος Γεώργιος Πρέβεζας, Αλμυρός Βόλου και Μόρια Λέσβου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης (19.6.24) στη Βάρης – Κορωπίου με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι τεράστια για την κατάσβεσή της.

Η φωτιά μπήκε στο κτήμα «Νεφέλες» που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Οι φλόγες έχουν προκαλέσει ζημιές και στις αυλές επιχειρήσεων στο Κίτσι Κορωπίου.

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Κάθε 10 λεπτά ξεσπά και μία νέα πυρκαγιά

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση. Όπως τόνισε «σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπάει και μια νέα πυρκαγιά».

«Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις», υπογράμμισε.
Οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 8 μποφόρ

Για την φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου ανέφερε πως «ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση, πλησίον της σχολής Ευελπίδων και επεκτάθηκε ταχύτητα, με τις ριπές των ανέμων να φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ».

«Έχουν εκδοθεί 112 για απομάκρυνση κατοίκων από Λαμπρικά και Κίτσι, με την αστυνομία να βοηθά όπου χρειαστεί για απομάκρυνση κατοίκων», επισήμανε και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε πως υπάρχει ακόμα μία επικίνδυνη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο Κρανίδι.

Αυξημένα τα μποφόρ μέχρι αργά το απόγευμα - Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Κάτω υπό αντίξοες συνθήκες επιχειρούν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τη δουλειά της πυροσβεστικής, ενώ όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης θα επιμείνουν τις επόμενες ώρες, από βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η ένταση των ανέμων θα παραμείνει υψηλή τις επόμενες ώρες, στα 6 με 7 μποφόρ μέχρι και νωρίς το βράδυ, ενώ όπως εξήγησε, είναι χαρακτηριστικό των μελτεμιών η μέγιστη έντασή τους να παρουσιάζεται κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα και μέσα στη νύχτα να υποχωρούν.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσω του 112 δόθηκε εντολή στους πολίτες να απομακρυνθούν από τις περιοχές Κίτσι και Λαμπρικά Κορωπίου.

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν πληγεί επιχειρήσεις και σπίτια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω πυρκαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε πάρκινγκ σκαφών.

 Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Μήνυμα του 112 προς όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά Κορωπίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην Αττική. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας_Μαρίνας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις