Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόστολος Λύτρας: Η «εξαφάνιση», το ένταλμα σύλληψης και το κρατητήριο - Κατέθεσε μήνυση σε βάρος της συζύγου του

Απόστολος Λύτρας: Η «εξαφάνιση», το έντα...

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα και θύμα την 37χρονη σύζυγο του

Τέλος στο «θρίλερ» του ανθρωποκυνηγητού έβαλε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Παλλήνης (απ' όπου μεταφέρθηκε αργά το βράδυ στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας), αφότου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του από τις δικαστικές αρχές.

Και αυτό γιατί θεωρήθηκε πως υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

 Ο γνωστός δικηγόρος μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν έχει σχέση με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο και ότι πήγε μόνος του να παραδοθεί, όταν έμαθε για το ένταλμα σύλληψης.

«Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Τώρα από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό».

Mήνυση σε βάρος της συζύγου του κατέθεσε ο Απόστολος Λύτρας

Σε μήνυση σε βάρος της συζύγου του προχώρησε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, αφού προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκδοσης εντάλλματος σύλληψης σε βάρος του.

Ο ποινικολόγος κατηγορεί τη 37χρονη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Λίγο νωρίτερα, οι δικαστικές αρχές είχαν προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Πλέον ο ίδιος κρατείται στο Τμήμα και το πρωί της Πέμπτης (20/6) πρόκειται να παρουσιαστεί στην Ευελπίδων και συγκεκριμένα στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Θεωρείται βέβαιο ότι στη συνέχεια θα προφυλακιστεί, καθώς οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του έχουν αντικατασταθεί με προσωρινή κράτηση.

«Δέχτηκε 30 μπουνιές»
 
Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου ζητήθηκε από τη σύζυγό του,  μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού από την ανακρίτρια. Το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό, καθώς το βράδυ της Τρίτης υπήρξε σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η σύζυγός του, επεισοδιακή επίσκεψη συγγενικών προσώπων του Απόστολου Λύτρα στο σπίτι τους στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της.

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σοφός που περιέγραψε ότι η πελάτισσά του δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο του κ. Λύτρα:

«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία».

Πώς παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι
Ο δικηγόρος του κ. Λύτρα, Πέτρος Πανταζής τόνισε ότι ο καθ' ομολογίαν δράστης δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους: «Ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα, όχι από τον κ. Λύτρα, προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα».

Ωστόσο, οι όροι αυτοί παραβιάστηκαν, καθώς σύμφωνα με το θύμα του ξυλοδαρμού, η πρώην σύζυγος του δράστη με δικηγόρο του γραφείου του και την κόρη του από τον πρώτο γάμο, μετέβησαν στο σπίτι του στον Γέρακα και χωρίς τη συναίνεση της συζύγου του, ζήτησαν ρούχα και χρήματα που είχε ο Απόστολος Λύτρας με τρόπο απειλητικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Απόστολο Λύτρα μετά την απολογία του στην 18η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ήταν οι εξής:

υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα,
απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και
υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για τη βίαιη συμπεριφορά του.

Η μήνυση 
Στην υποβολή μήνυσης προχώρησε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατά της πρώην συζύγου του για αυτοδικία, αλλά και κατά του ποινικολόγου. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε απειλητικά μηνύματα που έλαβε στο κινητό της μέσω της εφαρμογής Viber.

Το θύμα του ξυλοδαρμού περιέγραψε με λεπτομέρειες στη μήνυση που κατέθεσε όσα βίωσε το βράδυ της Τρίτης, καταγγέλλοντας τον γνωστό ποινικολόγο για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την υπόθεση του ξυλοδαρμού σε βάρος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λύτρας κατά παράβαση των περιοριστικών όρων απέστειλε μήνυμα στη σύζυγό του και την περιέλαβε σε ομάδα στο viber χωρίς τη συναίνεσή της με σκοπό απειλητικά, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να την αναγκάσει να δώσει χρήματα τα οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε στο σπίτι.

Κατόπιν αυτών, το θύμα ενεργοποίησε το κουμπί πανικού, κατέθεσε μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα, της πρώην συζύγου του και ενός δικηγόρου και ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες του αυτοφώρου με τον ίδιο να παραμένει άφαντος για αρκετές ώρες.

Ποινική δίωξη και στην πρώην σύζυγο Λύτρα
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, μετά από τη μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος της από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο από όπου πήρε προθεσμία για τις 27 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις