Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Μουσικοθεατρική παράσταση για τον Γιάννη Μαρκόπουλο από το 21ο Γυμνάσιο

Πάτρα: Μουσικοθεατρική παράσταση για τον...

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στα Παλαιά Σφαγεία

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 21:15, τo 21o Γυμνάσιο Πατρών παρουσιάζει στα Παλαιά Σφαγεία τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ταξίδι στον χρόνο με οδηγό τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Θεσσαλικό κύκλο του», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Πατρέων. 


Το σπονδυλωτό έργο είναι ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον δίσκο του «Θεσσαλικό κύκλο» σε στίχους Κώστα Βίρβου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Αποτελείται από εννέα (9) συνθέσεις του, δραματοποιημένες επί σκηνής με στίχο και λόγο λαϊκό και αιχμηρό, με ζωντανές εικόνες, παιγνιώδη διάθεση, χιούμορ και πολιτισμική και ιστορική χροιά.

Η κάθε σκηνή αναδεικνύει πτυχές της καθημερινότητας των ανθρώπων του κάμπου σε ένα ταξίδι αναζήτησης και γνωριμίας των ηθών, των εθίμων, της ντοπιολαλιάς, των προσώπων και των καταστάσεων της εποχής των πρώτων χρόνων του 20ου αιώνα, πλημμυρίζοντας την ψυχή μας ελληνικότητα, ζωντανή λαϊκότητα και “συμπαρασύροντάς” μας σε ένα ταξίδι μνήμης όπου θα γελάσουμε, θα μελαγχολήσουμε, θα προβληματιστούμε.

Βρισκόμαστε στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Θεσσαλικός κάμπος είναι ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις. Από τη μία, οι ισχυροί τσιφλικάδες και από την άλλη, οι εξαθλιωμένοι κολίγοι, από τη μία, η καταπίεση και η εκμετάλλευση, από την άλλη, οι αγώνες για την αξιοπρεπή διαβίωση και την ελευθερία. Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό οι χωρικοί υποδέχονται με χαριτωμένη αφέλεια ό,τι καινούργο εμφανίζεται όπως το τηλέφωνο, το τρένο, τη φωτογραφία...


Mε συμπεριληπτική προσέγγιση εντάσσεται στο πλαίσιο σχολικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας και υποστηρίζεται από Εκπαιδευτικό Όμιλο.


     Κείμενα

      Πλούμη Σταυρούλα


     Επιμέλεια Παράστασης – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία

      Μάη Δέσποινα

      Νιμπή Μαρία

      Πλούμη Σταυρούλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture