Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Πισπιρίγκου: Γιατροί και νοσηλευτές του Καραμανδανείου περιέγραψαν τον θάνατο της Ιριδας

Δίκη Πισπιρίγκου: Γιατροί και νοσηλευτές...

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιουνίου.

Με καταθέσεις από το ιατρικό προσωπικό, συνεχίστηκε χθες  η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Για το θέμα της Ιριδας νοσηλεύτρια – μάρτυρας δήλωσε: «Το παιδί μου τα έφερε στα χέρια είπε η αδερφή της και το παιδί ήταν σε κακή κατάσταση από την στιγμή που το αντιλήφθηκε. Δεν μου έκανε κάτι εντύπωση από την συμπεριφορά της μάνας . εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι η μητέρα δεν αναφέρθηκε εκείνη την στιγμή ότι είχε χάσει άλλο παιδί το έμαθα από έναν ειδικευόμενο γιατρό. Κάναμε θωρακική ανάνηψη, πλάκες. Όταν τελείωσε η διαδικασία έπρεπε να ενημερώσω και τότε δύο γονείς και είπα ότι δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Εκεί λοιπόν ζήτησε η μητέρα να δει ξανά το παιδί και εκεί ο μπαμπάς είπε άστο να το θυμάσαι καλά καλύτερα. Αλλά  η ίδια προχώρησε στο δωμάτιο λύγισαν τα γόνατα της μπροστά στο παιδί .Την σήκωσε ο άντρας της»!

 Μία μάρτυρας γιατρός του Καραμανδανείου κατέθεσε τα εξής: «Από αυτό που καταλαβαίνω εγώ σαν γιατρός είναι μια βαριά βλάβη της καρδιάς ειδικά ένα παιδί θα έπρεπε να είναι πιο ισχνό και όχι να έχει τέτοια καλή εικόνα. Με το στηθοσκόπιο θα μπορούσε να πιάσει μια αρρυθμία αλλά μπορεί να συμβεί η αρρυθμία άλλη στιγμή που ενδεχομένως το παιδί θα ήταν σπίτι!

Η αναισθησιολόγος κυρία Πετράκου κατέθεσε: «Είμαι αναισθησιολογος στο Καραμανδάνειο τώρα στο Κυριάκου. Εκείνη την μέρα ήμουν από το πρωί σίγουρα είχα δύο χειρουργεία εκείνη την μέρα ήμουν μαζί με το αναισθησιολογικό προσωπικό μας πήραν από τα επείγοντα μαζί με την βοηθό μου και ήρθε το παιδί φορούσε η απλή λαρυγγική μάσκα της πρώτης γενιάς υπάρχουν και καινούργιες μάσκες που κάνουν ένα Γ (δείχνουν φωτογραφίες) το παιδί δεν ήταν διασωληνωμένο με Αμπού μαζί ήταν σταθερή, αποσυνδέσαμε το μόνιτορ το συνδέσαμε στο δικό μας μόνιτορ ένας ειδικευμένος συνέδεσε το δικό μας μόνιτορ. Μας είπαν ότι το βρήκαν στο πάτωμα και ξεκίνησαν άμεσα την αναζωογόνηση ήταν ωχρό οι κόρες ήταν προς τα πάνω, μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο της ανάνηψης είδα μελανιές υποστάσεων. Δεν είμαι ιατροδικαστής έφερε τα χαρακτηριστικά που από ότι γνωρίζω από τη σχολή είναι υποστάσεις. Στο τέλος φέραμε να γίνει και ανάνηψη δεν καταφέραμε να επανέλθει μετά το σκέπασε κάποιος άλλος δεν θυμάμαι μάλλον νοσηλευτής. Η μητέρα μόλις είδε το παιδί ζαλίστηκε είπα μήπως της δίναμε έφτιαξα δύο ποτηράκια με ηρεμιστικό παιδιών καθώς δεν είχαμε για ενήλικες ο πατέρας μας είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί έχουμε και άλλα παιδιά στο σπίτι. Ο πατέρας δεν πήγε δίπλα στο παιδί περισσότερο μιλούσε με γιατρούς και νοσηλευτές η μητέρα έπιασε το χέρι του παιδιού. Δεν μου είπαν κάτι μόνο σε ανθρώπινο επίπεδο τους είχα φτιάξει τα ηρεμιστικά.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο οδηγός του ΕΚΑΒ που πήγε στην οδό Μπιζανίου για να παραλάβει την Ιριδα: «Έλαβα κλήση για να μεταβώ στο σπίτι είχα την διεύθυνση κατευθείαν ήμουν στο κέντρο της Πάτρας δεν ξέρω πόση ώρα έκανε να πάω. Μπήκα είδα τον γιατρό και το παιδί στο πάτωμα. Οι γονείς δεν ρώτησαν κάτι δεν υπήρχε καμία ένσταση. Ο γιατρός του έκανε συμπιέσεις. Το παιδί δεν ήταν γυμνό τελείως το είχε ο γιατρός αγκαλιά και έκανε συνεχώς συμπιέσεις για ένα δευτερόλεπτο μπήκα στο σπίτι και μετά δεν γνωρίζω ποτέ έβαλε την λαρυγγική μάσκα. Η εικόνα δεν είναι η εικόνα του βρέφους φυσικά είναι τραβηγμένη από κάτω προς τα πάνω εγώ το έβλεπα από πάνω προς τα κάτω. Δεν θυμάμαι κάτι από τις γρατσουνιές. Δεν το άγγιξα το χρώμα του μόνο ήταν ωχρό».

 Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις