Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Mέχρι και τους 40 ο υδράργυρος στην Πάτρα- Πότε θα πάρουμε "ανάσα"

Καιρός: Mέχρι και τους 40 ο υδράργυρος σ...

Η πρόγνωση του καιρού από τον Νικόλα Σερέτη

Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν από χθες και στην Πάτρα και την Αχαΐα και αναμένεται να διατηρηθούν. Ο Νικόλας Σερέτης στην πρόγνωσή του αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr

Το κρεσέντο του Ιουνίου συνεχίζεται με ένα νέο κύμα καύσωνα από χθες, το οποίο αυτή τη φορά επηρεάζει και θα επηρεάσει τις ερχόμενες ημέρες, σε μεγάλο βαθμό την δυτική Ελλάδα. Αιτία γι’ αυτό οι βορειοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι πνέουν ως καταβάτες περνώντας από την οροσειρά της Πίνδου ξηραίνοντας και θερμαίνοντας την ατμόσφαιρα.

Αρκετά δύσκολο το διάστημα Πέμπτη-Κυριακή 20-23/6 με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φθάνουν έως και τους 40-42°C κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά. Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών με τους προαναφερθέντες ανέμους δημιουργούν «ιδανικές» συνθήκες για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών, ειδικά αν συνυπολογιστεί το παρατεταμένο διάστημα ανομβρίας, το οποίο αυξάνει κατακόρυφα την ευφλεκτότητα της καύσιμης ύλης.

Μικρή κάμψη του υδραργύρου φαίνεται για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας με σαφείς ενδείξεις για «επανάκαμψη» των πολύ υψηλών θερμοκρασιών εκ νέου από τα μέσα της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου (Τετάρτη και μετέπειτα).

*Εδώ να σημειωθεί πως η μέση θερμοκρασία για τον φετινό Ιούνιο σημειώνει ήδη μεγάλη θετική απόκλιση (έως 3-3,5°C) σε σχέση με τα κλιματικά επίπεδα, με την συνολική εικόνα να μην φαίνεται ν’ αλλάζει μέχρι και το πέρας αυτού, διαμορφώνοντας έτσι έναν από τους πιο θερμούς Ιουνίους, από αρχής καταγραφών μετεωρολογικών παραμέτρων.

Ειδικότερα, για την Πάτρα και την περιοχή της Αχαΐας αναμένονται τα εξής:

Μέγιστες 38-40°C κατά τόπους έως και την Κυριακή, συνοδεία ξηρών και θερμών βορειοανατολικών ανέμων

Μικρή κάμψη, στους 34-35°C Δευτέρα & Τρίτη, λόγω πρόσκαιρης στροφής των ανέμων σε δυτικούς

Εκ νέου άνοδος, στους 37-38°C μέχρι και τα τέλη του μήνα και επαναφορά των βορειοανατολικών ανέμων

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας που παρουσιάζει το παρατεταμένο διάστημα πολύ υψηλών και σταθερά ανώτερων των κλιματικών τιμών θερμοκρασιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις