Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ προς Δημοτική Αρχή: «Αυτοί είστε!»

σπιράλ προς Δημοτική Αρχή: «Αυτοί είστε!»

"Λάθη και απρέπειες από τον Καρναβαλικό Οργανισμό" επισημαίνει το σπιράλ

"Λάθη και απρέπειες" καταλογίζει το σπιράλ στον Καρναβαλικό Οργανισμό. Σε ανακοίνωσή του το σπιράλ αναφέρει:

Χαιρετίσαμε ως παράταξη την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην ΚΕΔΗΠ «Πατρινό Καρναβάλι», αισθανόμενοι πως κάτι φρέσκο σηματοδοτεί η ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου από τον Παύλο Σκούρα. Εξακολουθούμε να το πιστεύουμε και με την ευκαιρία του ευχόμαστε και δημόσια «καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα». Μόνο που δύο θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα αποδεικνύουν πως το «φάντασμα» Κουρή στοιχειώνει ακόμα τον Καρναβαλικό Οργανισμό.

Γεγονός πρώτο: Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO

Η επίσημη ανακοίνωση που αφορούσε την ένταξη του Πατρινού Καρναβαλιού στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO αμαυρώθηκε από την μικρότητα των υπευθύνων να αναφέρουν μερικά μόνο από τα ονόματα όσων συμμετείχαν στη σύνταξη του ογκωδέστατου φακέλου. Μέλη της καρναβαλικής κοινότητας που εργάστηκαν εθελοντικά και συνεισέφεραν ουσιαστικά σε αυτή την επιτυχία της πόλης αγνοήθηκαν εσκεμμένα και επιδεικτικά, προφανώς γιατί δεν θεωρήθηκαν ημέτεροι. Ούτε για όσους πρωτο-κίνησαν τη διαδικασία δεν περίσσεψε μια αναφορά στις δημόσιες ανακοινώσεις.

Γεγονός δεύτερο: Ο μπάστακας «Ντόρος» των πληρωμάτων

Η κοινή δημιουργία τριάντα και πλέον πληρωμάτων που κατασκευάστηκε το 2022, εξ ολοκλήρου με εθελοντική εργασία αλλά και με πόρους των καρναβαλιστών, καταστράφηκε ολοσχερώς με ευθύνη της δημοτικής αρχής και πετάχτηκε στην Ξερόλακκα! Η Καρναβαλική Ακαδημία προόριζε τον «Ντόρο» για την είσοδο των Παλαιών Σφαγείων, έτσι ώστε μία καρναβαλική κατασκευή που συμβόλιζε την ενότητα του καρναβαλικού κόσμου της Πάτρας να υποδεχόταν κοινό και επισκέπτες στο νέο επίσημο καρναβαλικό τοπόσημο. Λογαριάζανε χωρίς τον ξενοδόχο-δήμο τα πληρώματα δυστυχώς. Είτε πρόκειται για γκάφα, είτε για σκόπιμη ενέργεια, είτε για λάθος ελλείψει συνεννόησης και συντονισμού, η εξέλιξη αποτελεί μία (ακόμα) μέγιστη προσβολή προς τους ανθρώπους που εκπροσωπούν το υγιές Πατρινό Καρναβάλι.

Επαναλαμβάνουμε την αισιοδοξία μας για μία καλύτερη επόμενη μέρα στο Πατρινό Καρναβάλι. Μόνο που η εμπιστοσύνη θα χρειαστεί πολύ χρόνο και πολλές πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί. Γιατί με αφορμή το Πατρινό Καρναβάλι η δημοτική αρχή έδειξε πολλές φορές, κατά το πρόσφατο παρελθόν, το χείριστό της πρόσωπο. Γιατί απλούστατα, κύριε Δήμαρχε και στενοί του συνεργάτες, όπως ευρύτατα σχολιάζεται πλέον στην πόλη, με θυμηδία αλλά και με θυμό: «Αυτοί είστε!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις