Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Αγίου Πνεύματος: 5+1 προορισμοί για το τριήμερο

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Λίγο πριν ξεκινήσουν επισήμως τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Για μαζικές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς και νησιά ετοιμάζονται αρκετοί, αξιοποιώντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, λίγο πριν ξεκινήσουν επισήμως τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μερικοί έχουν επιλέξει νησιά του Αργοσαρωνικού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και μέρη, όπου η πρόσβαση γίνεται οδικώς, εξαιτίας και του αυξημένου κόστους στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα και Σπέτσες), των Κυκλάδων (Τήνος, Μύκονος και Σαντορίνη αλλά και η Κέα), ενώ ακολουθούν η Πάρος και η Νάξος.

Η Ύδρα και Σπέτσες έχουν 94% και 73% αντίστοιχα πληρότητα, ενώ ακολουθούν η Νάξος με 88%, η Κύθνος με 86%, η Αίγινα με 84%. Εξίσου καλή είναι η εικόνα για τα νησιά του Ιονίου, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο, η Ναύπακτος, η Καλαμάτα, το Ξυλόκαστρο και τα Καμένα Βούρλα.

 Υπάρχουν έξι προορισμοί για τους οποίους δεν απαιτούνται περισσότερες από δύο ώρες για να φθάσετε. 

Ύδρα
Ένας προορισμός – όνειρο και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά είναι η Ύδρα. Στο νησί δεν κινούνται αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να θεωρείται το κατάλληλο μέρος για να ξεφύγετε από την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας. Επίσης, αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλαρό και ευχάριστο περπάτημα στα πλακόστρωτα δρομάκια, όπου μπορείτε να θαυμάσετε και τα σπίτια που ανεβαίνουν ως τους λόφους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι την αποκαλούν «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού.

Σπέτσες
Ένα ακόμη νησί που που απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι οι Σπέτσες, οι οποίες μαγεύουν τους επισκέπτες με το αριστοκρατικό στυλ που αποπνέουν. Οι παραλίες στις Σπέτσες διαθέτουν ένα άκρως ειδυλλιακό τοπίο. Μερικές από τις πιο περίφημες παραλίες του νησιού είναι του Αγίου Μάμα, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη χώρα, η ακρογιαλιά της Αγίας Μαρίνας όπως και του Αγίου Ανάργυρου.

Tήνος
Οι παραλίες της Τήνου είναι πανέμορφες, μεγάλες και καθαρές. Δύο από τις πιο ξακουστές είναι η παραλία Απηγανία με τα εξωτικά νερά της, καθώς και η Παχιά Άμμος. Η Χώρα της Τήνου και ταυτόχρονα το λιμάνι της είναι πολύ γραφική και όμορφη. Εκτός από την χώρα, η Τήνος φημίζεται για το μαγευτικό σκηνικό που αποπνέουν τα χωριά της, όπως η Καρδιανή.

Κύθνος
Η Κύθνος είναι το νησί του Αιγαίου που αποτελεί μια εύκολη λύση για απόδραση από την Αθήνα, λόγω της κοντινής του απόστασης. Το νησί έχει πανέμορφες παραλίες και καλό φαγητό.

Ναύπλιο
Μια αξιόπιστη επιλογή για σύντομη απόδραση από την Αθήνα είναι το Ναύπλιο. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου θεωρείται μία από τις ομορφότερες στην χώρα μας, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι και το φρούριο Παλαμηδίου. Θα χρειαστεί, βέβαια, να ανεβείτε 857 σκαλοπάτια, αλλά αξίζει τον κόπο. Το Ναύπλιο δεν φημίζεται μόνο για την ιστορία του, αλλά και για το απολαυστικό φαγητό του.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life