Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόστολος Λύτρας: Πόσους μήνες θα παραμείνει προφυλακισμένος

Απόστολος Λύτρας: Πόσους μήνες θα παραμε...

Πώς οδηγήθηκε στις φυλακές ο Απόστολος Λύτρας

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει οδηγηθεί και θα παραμείνει το επόμενο διάστημα, μέχρι τη δίκη του, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, με το μέγιστο διάστημα της προσωρινής κράτησης να είναι έως 18 μήνες, ενώ η δικαιοσύνη θα ξεκινήσει την δρομολόγηση για εκδίκαση της υπόθεσης.

Τι προβλέπει ο νόμος για την προφυλάκιση
 

Η προσωρινή κράτηση κατά το Σύνταγμα (άρθρο 6 παρ. 4) δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 12 μήνες, αν ο κατηγορούμενος κατηγορείται για κακούργημα, ή 6 μήνες, αν κατηγορείται για πλημμέλημα.

 Η διάρκεια μπορεί να παραταθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις για 6 και 3 μήνες αντίστοιχα. Στην πράξη τηρείται μόνο το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (18 ή 9 μήνες αντίστοιχα). Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού, οι αρχές οφείλουν να αφήσουν τον κατηγορούμενο ελεύθερο.

Όπως σε κάθε περίπτωση, θα γίνει προσπάθεια η δίκη του αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να μην λήξει ο χρόνος που προβλέπει η προφυλάκιση.

Πώς οδηγήθηκε στις φυλακές ο Απόστολος Λύτρας
 

Υπενθυμίζεται πως η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου ζητήθηκε από τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, από την ανακρίτρια.

Το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό, καθώς το βράδυ της Τρίτης υπήρξε, σύμφωνα με τη μήνυση, που κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου επεισοδιακή επίσκεψη συγγενικών προσώπων του Απόστολου Λύτρα στο σπίτι τους στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της.

Από την πλευρά του και ο κ. Λύτρας υπέβαλε μήνυση κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη. Μετά τη μήνυση το θύμα ενδοοικογενειακής βίας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, ωστόσο επειδή οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, δεν προβλεπόταν κράτηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του στην 18η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ήταν οι εξής:

υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα,
απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και
υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για τη βίαιη συμπεριφορά του.

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος
 

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κυρία Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις