Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει το τριήμερο 22-24/6 η ενορία της Αγ. Τριάδας -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πάτρα: Γιορτάζει το τριήμερο 22-24/6 η ε...

Ανήμερα τη Δευτέρα, του Αγ. Πνεύματος, στη Θεία λειτουργία το πρωί θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Η ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών, λίγο πιο κάτω από την πλ. Βουδ πανηγυρίζει το τριήμερο 22 με 24 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης που ανακοινώθηκε, το Σάββατο 22-6 στις 11 το πρωί θα γίνει η έξοδος της ιεράς εικόνας της Αγ. Τριάδας και θα ξεκινήσει το προσκύνημα από τους πιστούς ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός.

Την Κυριακή 23-6 που είναι η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία και ο εσπερινός της γονυκλισίας, μετά Θείου κηρύγματος υπό του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη π. Παϊσίου Γρίβα.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Θα ακολουθήσει στις 22.00 έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και καθηγούμενος της ιεράς Μονής Αγίων Πάντων, ο οποίος και θα μιλήσει.

Ανήμερα της εορτής του Αγ. Πνεύματος, τη Δευτέρα 24-6-2024 στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία στον ναό της Αγ. Τριάδος Πατρών, (έναρξη καταβασιών στις 7.15 π.μ.) θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Τέλος τη Δευτέρα 24-6 στις 19.00 θα τελεστεί ο μεθέορτος Αρχιερατικός εσπερινός και ιερά παράκληση στην Αγία Τριάδα όπου θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ οι εορταστικές – λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την καθιερωμένη λιτάνευση τη εικόνας της Αγ. Τριάδας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λιτανεία είναι διά των οδών: Αγ. Τριάδος, Σμύρνης, Ιεροθέου, Βύρωνος, Βορείου Ηπείρου, Δάμωνος, Αγ. Τριάδος και επιστροφή στο ναό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις