Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά: «Δυναμικό το μέτωπο στην Ηλεία» - Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης - Μπαράζ «112» - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ FB Εποχικοί Πυροσβέστες

ΦΩΤΟ FB Εποχικοί Πυροσβέστες

Στο νοσοκομείο του Πύργου για προληπτικούς λόγους ένας πυροσβέστης

Νεότερη ενημέρωση: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην Ηλεία, όπως δήλωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν γίνει πολλές απομακρύνσεις πολιτών, ενώ τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν 120 πυροσβέστες, με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα.

Η φωτιά επεκτάθηκε στην Ηλεία από την Αχαΐα.

Στα άλλα μέτωπα η εικόνα είναι βελτιωμένη. Ο κ. Βαθρακογιάννης χαρακτήρισε «επικίνδυνες» αυτές τις πυρκαγιές, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις που ο άνεμος έπνεε με 120 χλμ την ώρα. «Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες», τόνισε.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν αποσταλεί 26 μηνύματα από το 112.

Στο νοσοκομείο του Πύργου για προληπτικούς λόγους ένας πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης, ο οποίος μετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης των φωτιών στην Ηλεία, διακομίστηκε απόψε στο νοσοκομείο του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της μάχης με τις πυρκαγιές, πήραν φωτιά τα υπηρεσιακά υποδήματα του πυροσβέστη και αμέσως προσέτρεξαν για βοήθεια οι συνάδελφοί του.

Στη συνέχεια, ο πυροσβέστης διακομίστηκε, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη Ηλείας και Μασουραίικα Αχαΐας

Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη Ηλείας και Μασουραίικα Αχαΐας λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βάλμη και Μασουραίικα απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
20:24

Νέο μήνυμα του 112 σε δύο κοινότητες της Ηλείας

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ερυμάνθου.

«Ανεξέλεγκτη» η πυρκαγιά στα Χανάκια Ηλείας

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να τη χαρακτηρίζει «ανεξέλεγκτη».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Νωρίτερα εκδόθηκε και νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία ώστε να απομακρυνθούν προς Πύργο.

Κάηκε η εκκλησία στην Aπιδούλα ΗΛΕΙΑΣ.

Νεότερα: Νέο 112 στην Ηλεία για την εκκένωση 7 περιοχές προς Πύργο

Με μήνυμα που εκδόθηκε μέσω 112, καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Μαζαράκι, Πρόδρομο, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί και Λαγανάς να εκκενώσουν προς Πύργο

Νεότερη ενημέρωση: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Πατρών - Πύργου

Αποκαταστάθηκε στις 19:30 η κυκλοφορία στην Πατρών - Πύργου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Νεότερα: Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Στην Ηλεία επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο, 19 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας προς Πύργο

Εκκενώνονται Βάλμη και Μασουραίικα στην Ηλεία προς Σιμόπουλο

Εκκενώνονται οι περιοχές Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία προς Σιμόπουλο

Νεότερα: Δραματική είναι η κατάσταση στην Ηλεία. Στέλνονται ενισχύσεις από την Αθήνα.

Αναφορές για άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ένας άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά. Ο άνδρας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη φωτιά. 

Νεότερη ενημέρωση: Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι,

Πολύ δύσκολη δείχνει η κατάσταση στο Αλποχώρι Ηλείας, λόγω του τεράστιου μετώπου αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι περιοχές που δόθηκαν εντολές εκκένωσης
18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Κλειστή η Πατρών - Πύργου
Σύμφωνα με την Τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατρών - Πύργου. Η φωτιά κατευθύνεται προς Μυρτιά.

Αρχική ενημέρωση: Μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στο Αλποχώρι, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή από το χωριό Μεσολογγάκι προς το Φραγκοπήδημα.

Δυνάμεις τις Πυροσβεστικής καταφθάνουν στο σημείο, Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί συνδρομή από εναέρια μέσα, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν σε λίγο.

 Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Πηγή:patrisnews 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις