Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Καλοκαιρινά θεατρικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες από 1η έως 28 Ιουλίου 2024

Πάτρα: Καλοκαιρινά θεατρικά εργαστήρια γ...

Διοργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - Για την προσχολική ηλικία θα γίνει ένα εργαστήρι εμπνευσμένο από παραμύθια

Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, διοργανώνει από την 1η έως τις 28 Ιουλίου 2024, καλοκαιρινά θεατρικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Στόχος όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η θεατρική εκπαίδευση σε συμπυκνωμένες δράσεις και συγκεκριμένες θεματικές.

Aναλυτικά:

Προσχολική Ηλικία

3- 5 ετών: Κάθε Πέμπτη 7.15- 8.30 μμ

4-6 ετών: Κάθε Τρίτη & κάθε Πέμπτη 5.30- 6.45 μμ.

 Μπορώ τ’ αδύνατα!

Ένα εργαστήρι εμπνευσμένο από τα παραμύθια ¨ Ο Ήλιος που ήθελε να φάει ένα παγωτό ¨ και ¨ Η σκάλα της αγάπης¨.   θα ταξιδέψουμε με σώμα και μυαλό μαθαίνοντας  πολλά για εμάς και τους γύρω μας. Μέσα από στοχευμένες δράσεις και με υλικά την φαντασία, τη σκέψη, τα συναισθήματα και μέσα από το παιχνίδι, αλληλεπιδρούμε βρίσκοντας τον ρυθμό μας. Δημιουργούμε δυναμικές εικόνες και ανακαλύπτουμε τρόπους για να κάνουμε τα πιο μεγάλα  και απίθανα όνειρα μας… πραγματικότητα! Θα μάθουμε, θα συνδεθούμε, θα εκφραστούμε, θα κατασκευάσουμε… μα πάνω από όλα θα διασκεδάσουμε!!!

Παιδιά Δημοτικού Σχολείου 6-9 & 9-12 ετών

6- 9 ετών : Κάθε Τετάρτη 5.30- 7.00 μμ.

9- 12 ετών: Κάθε Τρίτη 7.15- 8.45 μμ.

Φαντασία είσαι εδώ;

Μήπως είναι εδώ η φαντασία μου; Βλέπω, ακούω, μυρίζω συμβατικά ή μπορώ κι αλλιώς;

Μέσα από τη λειτουργία του ¨μύθου¨, σε αυτό το εργαστήρι θα βρούμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα. Με άξονα έναν αρχικό μύθο, θα παίξουμε, θα ανακαλύψουμε τον ρόλο και θα επιχειρήσουμε διαφορετικές αφηγήσεις. Υλικά μας θα είναι τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί, οι δραματοποιήσεις και τελικό μας προϊόν η εξερεύνηση του εαυτού και του κόσμου γύρω μας μέσα από μια διαδικασία άκρως διασκεδαστική και… φαντασιακή!

Έφηβοι Γυμνασίου-Λυκείου

Κάθε Δευτέρα: 5.00- 7.00 μμ.

Τι «ρόλο κουβαλάω»; Τα λόγια που δεν ειπώθηκαν…

Ένα εργαστήρι εστιασμένο στον ¨ρόλο¨ και τη λειτουργία του ως αφορμή για τους ρόλους που παίζουμε καθημερινά. Ποιες νέες εμπειρίες μας δίνουν; Κρύβουν ανομολόγητους φόβους ή προσδοκίες;  Ποιες οι ερμηνείες των λέξεων που δεν τόλμησαν να ειπωθούν; Η εφηβεία ούτος ή άλλως είναι μια περίοδος σωματικής και ψυχικής μεταμόρφωσης. Τι εξυπηρετούν οι ρόλοι σε αυτές τις αλλαγές;

Με αφετηρία παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, κείμενα και ρόλους θα αλληλεπιδράσουμε, θα εκφραστούμε, θα ανακαλύψουμε πλευρές του εαυτού μας και θα συναντηθούμε με τους πολλαπλούς μας ρόλους με διάθεση να τους κατανοήσουμε και να τους αγκαλιάσουμε!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα άτομα εφηβικής ηλικίας, που επιθυμούν να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία.

Ενήλικες (Χώρος Διεξαγωγής: Πλαζ ΕΟΤ)

Α΄ Τμήμα: Κάθε Δευτέρα 7.45- 10.15 μμ

Β΄ Τμήμα: Κάθε Τετάρτη 7.45- 10.15 μμ.

Vita- μήνας Χαράς!

Στο εργαστήρι αυτό γιορτάζουμε το δώρο της ζωής! Παιχνίδια, αυτοσχεδιασμοί, δημιουργική γραφή και αυτοπαρατήρηση μας φέρνουν πιο κοντά στο εσωτερικό μας παιδί. Αυτό που βιώνει, αισθάνεται και εκφράζεται με αυθεντικότητα. Μήνας Χαράς ο Ιούλιος, μας γεμίζει ενέργεια και μας φορτίζει για όλη τη χρονιά. Το θαύμα της ομάδας θα μας οδηγήσει σε μονοπάτια χαράς.

Μαγικά και άκρως δυναμωτικά!                                                        

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν τις πηγές χαράς τους μέσα από την ομάδα  ανεξαρτήτως ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας.

Εμψυχώνουν:

Τμήματα Προσχολικής και Δημοτικού: Νικόλας Τσίχλας- Ηθοποιός

Τμήματα Εφήβων και Ενηλίκων: Γιούλη Δούβου- ΜΑ Θεατρολόγος.

Συνεργάζεται: Δήμητρα Μαντζάνα- ΜΑ Ψυχολόγος

Δηλώσεις Συμμετοχής: 2614 014979, 693 231 1567 (Απογεύματα)

Φαβιέρου 43, Πάτρα. 

www.dipethepatras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture