Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Γαλλικό φιλμ "Κάθε Πέρυσι και Καλύτερα" από 4-7-2024 στις Ελληνικές αίθουσες

Το Γαλλικό φιλμ "Κάθε Πέρυσι και Κα...
Μαρτάτος Tάκης

Την ταινία όπου παίζουν οι Pio Marmaï και Jonathan Cohen, έχουν γράψει και σκηνοθετήσει οι Éric Toledano και Olivier Nakache

Ο Eric Toledano και ο Olivier Nakache, το γαλλικό κινηματογραφικό δίδυμο που είναι γνωστό για την επιτυχημένη κωμωδία «Άθικτοι-Intouchables» του 2012 με τους Omar Sy και François Cluzet, έρχονται εξίσου ενθουσιώδεις και συναισθηματικοί με την όγδοη ταινία τους, με τίτλο «Κάθε Πέρυσι και καλύτερα – Α Difficult year -Une année difficile».

Αναδεικνύοντας τις αυξανόμενες αντιφάσεις μέσα στην κοινωνία μας, η ταινία ακολουθεί δύο απατεωνίσκους, τον Albert και τον Bruno, οι οποίοι – λόγω αλόγιστης κατανάλωσης – είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό. Καθώς αναζητούν βοήθεια από τους εργαζόμενους της κοινότητας για να επαναφέρουν τη ζωή τους στο σωστό δρόμο, πέφτουν πάνω σε μια ομάδα νεαρών πράσινων ακτιβιστών που μάχονται για το κλίμα.

Δελεασμένοι από τη δωρεάν μπύρα και τα σνακ και όχι από τα ιδανικά των ακτιβιστών, ο Albert και ο Bruno εντάσσονται στο κίνημα χωρίς καμία οικολογική συναίσθηση.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Olivier Nakache, Éric Toledano.

Πρωταγωνιστούν: ο 39χρονος ηθοποιός Pio Marmaï (The Three Musketeers: D'artagnan) και οι Jonathan Cohen (Daaaaaalí!), Noémie Merlant, Mathieu Amalric, Grégoire Leprince-Ringuet.

Με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ταινία που στο εξωτερικό παίχθηκε πέρυσι (ήταν και στο επίσημο πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο 2023) και έχει κάνει εισπράξεις κοντά στα 7 εκατ. δολάρια, θα προβάλλεται από τις 4 Ιουλίου 2024 στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood και είναι πιθανό να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture