Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ύπνος: 5 τρόποι για να κοιμάστε καλύτερα στον καύσωνα χωρίς να χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα ή κλιματισμό

Ύπνος: 5 τρόποι για να κοιμάστε καλύτερα...

5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχει ζέστη

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε έναν καλό ύπνο.

Ο ύπνος γενικά μπορεί να γίνει εφιάλτης το καλοκαίρι, ειδικά αν έχετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας ή υποφέρετε από άγχος στην καθημερινότητα.

Καύσωνας: 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχει ζέστη
Ο ειδικός στον ύπνο James Wilson στο Mattress Online δίνει 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχει ζέστη:

 Θερμοφόρα
Η αποδοχή είναι το κλειδί
Αποφύγετε τα παγωμένα σεντόνια
Χρησιμοποιήστε ξεχωριστό πάπλωμα
Σκίαση και σωστή ροή αέρα

Θερμοφόρα
Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά λειτουργεί. «Δεν χρειάζεται να κρυώνουμε πριν κοιμηθούμε. Καθώς ετοιμάζεστε για ύπνο, τοποθετήστε τα γυμνά σας πόδια σε μια θερμοφόρα γεμάτη χλιαρό νερό», εξηγεί ο Wilson. Αυτό θα προκαλέσει μια «μικρή πτώση» στη θερμοκρασία του σώματός σας, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για τον ύπνο.

Η αποδοχή είναι το κλειδί
Μερικές φορές, διαπιστώνουμε ότι η δύναμη του μυαλού παίζει σημαντικό ρόλο στον ύπνο. «Λέμε στον εαυτό μας “Έχει ζέστη απόψε, δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ”. Αυτή η πρόβλεψη γίνεται πραγματικότητα επειδή εστιάζουμε υπερβολικά στη ζέστη. Αποδεχτείτε ότι ο ύπνος θα είναι πιο δύσκολος, προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και θα κοιμηθείτε πιο εύκολα», επισημαίνει ο ειδικός.

Αποφύγετε τα παγωμένα σεντόνια
Ενώ υπάρχουν πολλές διαδικτυακές προτάσεις που συνιστούν να βάλετε τα σεντόνια ή το μαξιλάρι σας στην κατάψυξη, ίσως κάνετε λάθος. Ο Wilson συμβουλεύει: «Αυτό το ξαφνικό κρύο θα ξυπνήσει το σώμα σας. Επιπλέον, το παγωμένο αντικείμενο θα δημιουργήσει υγρασία στο κρεβάτι, κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν στον ύπνο».

Χρησιμοποιήστε ξεχωριστό πάπλωμα
Ο Wilson προειδοποιεί: «Εάν μοιράζεστε ένα κρεβάτι με κάποιον άλλο και μοιράζεστε επίσης ένα πάπλωμα, η θερμότητα του σώματος του συντρόφου σας θα μπορούσε να κάνει το περιβάλλον του ύπνου σας αφόρητα ζεστό. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά παπλώματα ή σεντόνια, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας όσον αφορά το βάρος και το υλικό, και ίσως δοκιμάστε προϊόντα από μπαμπού ή μετάξι, τα οποία είναι εξαιρετικά για να απορροφούν και να απομακρύνουν την υγρασία».

Σκίαση και σωστή ροή αέρα
Το να έχετε καλό αερισμό μέσα στο σπίτι σας μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολο απ’ ό,τι ακούγεται. Ο ειδικός ύπνου λέει: «Συχνά, οι συμβουλές λένε να κρατάμε τα παράθυρα κλειστά για να μην μπαίνει ο ζεστός αέρας, κάτι που βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο οι πιο ζεστές χώρες αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Το να ανοίγετε τα παράθυρα όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός, να εξασφαλίζετε καλή ροή αέρα μέσα στο σπίτι όπου είναι δυνατόν και να κλείνετε τα ρολά και τις κουρτίνες όταν υπάρχει άμεσο ηλιακό φως στο δωμάτιο, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being