Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο “Θεσσαλικός κύκλος” πήρε τη σκυτάλη στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ο “Θεσσαλικός κύκλος” πήρε τη σκυτάλη στ...

Στα {αλαιά Σφαγεία

O “Θεσσαλικός κύκλος” του  Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους Κώστα Βίρβου έγινε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου στα Παλαιά Σφαγεία ένας ακόμα κρίκος στη φετινή αλυσίδα των παραστάσεων που πραγματοποιούνται για την ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

 Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Οι μαθητές του 21ου Γυμνασίου της Πάτρας παρουσίασαν μία σπονδυλωτή μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο. Μέσα από αυτή ανέδειξαν πτυχές της καθημερινότητας των ανθρώπων του κάμπου σε ένα ταξίδι αναζήτησης και γνωριμίας των ηθών, των εθίμων, της ντοπιολαλιάς, των προσώπων και των καταστάσεων της εποχής των πρώτων χρόνων του 20ου αιώνα, πλημμυρίζοντας την ψυχή του θεατή με ελληνικότητα, ζωντανή λαϊκότητα, “συμπαρασύροντάς”των σε ένα ταξίδι μνήμης, γέλιου μελαγχωλίας και προβληματισμού.

Η παράσταση ανέβηκε  με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Γι’ αυτή επιλέχθηκαν εννέα συνθέσεις του για να δραματοποιηθούν επί σκηνής με στίχο, λόγο λαϊκό και αιχμηρό, με ζωντανές εικόνες, παιγνιώδη διάθεση, χιούμορ, πολιτισμική και ιστορική χροιά.

Οι θεατές “μεταφέρθηκαν” στο Θεσσαλικό κάμπο των αρχών  του 20ου αιώνα. Ένα τόπο γεμάτο αντιθέσεις. Από τη μία, οι ισχυροί τσιφλικάδες και από την άλλη, οι εξαθλιωμένοι κολίγοι, από τη μία, η καταπίεση και η εκμετάλλευση, από την άλλη, οι αγώνες για την αξιοπρεπή διαβίωση και την ελευθερία.

Τα Κείμενα της παράσταση ήταν της Σταυρούλας Πλούμη. Η σκηνοθεσία, επιμέλεια και η σκηνογραφία των Μάη Δέσποινα, Νιμπή Μαρία και Πλούμη Σταυρούλας

 

Η είσοδος στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι δωρεάν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture