Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ύδρα: 300 στρέμματα έκαψαν τα πυροτεχνήματα από το σκάφος- Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι 13 που οδηγούνται στον εισαγγελέα

Ύδρα: 300 στρέμματα έκαψαν τα πυροτεχνήμ...

Από 10 έως 20 έτη κάθειρξης για εμπρησμό που προκαλεί οικολογική καταστροφή

Τριακόσια στρέμματα δάσους έκαψαν σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, οι ανευθύνοι που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα πετώντας πυροτεχνήματα μέσα από το τουριστικό σκάφος «Περσεφόνη» το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο ΟΡΕΝ το πρωί της Κυριακής «σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραεν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα». Όπως υπενθύμισε, δε, μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα προβλέπεται ποινή «10 έως 20 χρόνια κάθειρξη για όσους βάλουν φωτιά και χαθεί μια ζωή ή προκληθεί οικολογική καταστροφή».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά τα 13 μέλη του πληρώματος του τουριστικού σκάφους Περσεφόνη που συνελήφθησαν για τη φωτιά που προκλήθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι στην Ύδρα όταν έπεσαν πυροτεχνήματα μέσα από το σκάφος.

Τα 13 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση μετά την ανεύθυνη κίνηση των επιβαινόντων στο σκάφος το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η διαδικασία κατάσχεσης του «Περσεφόνη» το οποίο είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 13 μέλη του πληρώματος του «Περσεφόνη» αρνούνται την εμπλοκή του σκάφους με τη φωτιά και τα πυροτεχνήματα

Πώς έφτασαν οι αρχές στο τουριστικό σκάφος

Η φωτιά ξέσπσε το βράδυ της Παρασκευής όταν επιβαίνοντες σε σκάφος έριξαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να εκδηλώθει πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκαν ώρες προσπαθειών από την πυροσβεστική.

Όπως έγραψε το protothema.gr όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

τας στο ΟΡΕΝ το πρωί της Κυριακής «σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραεν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα».

Όπως υπενθύμισε, δε, μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα προβλέπεται ποινή «10 έως 20 χρόνια κάθειρξη για όσους βάλουν φωτιά και χαθεί μια ζωή ή προκληθεί οικολογική καταστροφή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις