Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσία: Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε συναγωγή

Ρωσία: Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε δύο ...

Συναγερμός στις ρωσικές αρχές, μετά από ένοπλη επίθεση σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε συναγωγή, σε περιοχή του Βόρειου Καυκάσου

Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα, Κυριακή (23/06) σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε ορθόδοξες εκκλησίες και σε μια συναγωγή στον ρωσικό Καύκασο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αναφέρουν πως δύο από τους επιτιθέμενους είναι νεκροί.

“Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον δύο ορθόδοξων εκκλησιών, μιας συναγωγής και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά “, ανέφερε η επιτροπή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti.

 Νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε σε συναγωγή στο Ντέρμπεντ, τόπο εβραϊκής κοινότητας στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο.

Η συναγωγή στο Ντερμπέντ πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι καπνός υψωνόταν από την εκκλησία.

“Απόψε στο Ντερμπέντ και στη Μαχατσκάλα άγνωστοι έκαναν απόπειρες αποσταθεροποίησης της δημόσιας κατάστασης”, δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Σεργκέι Μελίκοφ. “Οι αστυνομικοί του Νταγκεστάν στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν θύματα ανάμεσά τους. Η ταυτότητα των επιτιθέμενων εξακριβώνεται”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις