Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμανουέλ Μακρόν: Δεν παραιτείται - Παραμένει στο αξίωμα μέχρι τον Μάιο του ’27

Εμανουέλ Μακρόν: Δεν παραιτείται - Παραμ...

Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου απέκλεισε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε σήμερα “να δράσει μέχρι τον Μάιο του 2027”, οπότε και λήγει η θητεία του, ακόμη κι αν το πολιτικό του στρατόπεδο βρεθεί σε ευάλωτη θέση απέναντι στην ακροδεξιά, μια εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και παραδέχθηκε ότι “ο τρόπος διακυβέρνησης χρειάζεται βαθιές αλλαγές” μετά τις βουλευτικές εκλογές.

“Η επερχόμενη κυβέρνηση, η οποία θα αντικατοπτρίζει αναγκαία την ψήφο σας, θα συγκεντρώσει, ελπίζω, Ρεπουμπλικάνους από διαφορετικά φάσματα που θα γνωρίζουν με το θάρρος τους να αντιτάσσονται στα άκρα”, τόνισε ο Μακρόν με ανοιχτή επιστολή του προς τους Γάλλους πολίτες, επιστολή που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Ο πρόεδρος αιφνιδίασε τη χώρα διαλύοντας την Εθνοσυνέλευση και προκηρύσσοντας εκλογές, αφού η ακροδεξιά νίκησε το κεντρώο κόμμα του στις Ευρωεκλογές στις αρχές του μήνα.

“Μπορείτε να με εμπιστευτείτε ότι θα ενεργήσω μέχρι τον Μάιο του 2027 ως πρόεδρός σας, προστάτης κάθε στιγμή της δημοκρατίας μας, των αξιών μας, με σεβασμό στον πλουραλισμό και τις επιλογές σας, στην υπηρεσία σας και στην υπηρεσία του έθνους”, ανέφερε ο Μακρόν στην επιστολή.

Επέμεινε ότι οι επικείμενες εκλογές δεν είναι “ούτε προεδρικές εκλογές, ούτε ψήφος εμπιστοσύνης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας”, αλλά απάντηση σε “ένα και μόνο ερώτημα: ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη Γαλλία;”.

Ο Μακρόν αναγνώρισε ότι η απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές προκάλεσε σε ορισμένους ψηφοφόρους “θυμό που στράφηκε εναντίον μου”, όμως “ο στόχος δεν μπορεί να είναι απλώς να συνεχίσουμε όπως ήταν τα πράγματα. Άκουσα ότι θέλετε αλλαγή”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ειδικότερα τις “πολύ ισχυρότερες και πιο σταθερές απαντήσεις” της κυβέρνησής του για την “ανασφάλεια και την ατιμωρησία”.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου.

 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις