Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

EmpowerAI: Ενδυνάμωση γυναικών επιχειρηματιών μέσω της στρατηγικής ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις

EmpowerAI: Ενδυνάμωση γυναικών επιχειρημ...

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξάγει η Πατρινή εταιρεία p-consulting.gr

Είναι γεγονός πως η χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) θα αποτελεί όλο και μεγαλύτερο κομμάτι τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στη λειτουργία πολλών επαγγελμάτων στο εγγύς μέλλον.

Συνεπώς, καλό είναι οι επιχειρήσεις κάθε κλάδου να αρχίζουν να προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η οποία, όπως και κάθε τι καινούριο, εμπεριέχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα.

Η γνωστή Πατρινή εταιρεία p-consulting.gr διεξάγει, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου EmpowerAI, μία πρωτογενή έρευνα που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τη χρήση της τεχνολογίας ΑΙ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την υλοποίηση του έργου 5 φορείς από την Ιρλανδία, τη Φινλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα αναπτύξουν εργαλεία για γυναίκες επιχειρηματίες και εκπαιδευτές ΕΕΚ, τα οποία είναι:

-Ψηφιακή βιβλιοθήκη με εργαλεία ΑΙ. Θα παρέχει εύκολη πρόσβαση σε μία επιμελημένη συλλογή λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, όπως chatbot, εικονικών βοηθών, εργαλείων ανάλυσης κ.α.
-Ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα. Θα προσφέρει μία ποικιλία εκπαιδευτικού υλικού για κατάρτιση στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως διαδραστικά μαθήματα, εκπαιδευτικά βίντεο, κουίζ και περιπτωσιολογικές μελέτες.

Η έρευνα διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο στις χώρες των εταίρων του έργου και τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του έργου EmpowerAI. Στόχος είναι ο εντοπισμός συγκεκριμένων περιπτωσιολογικών μελετών (case studies), που θα συμπεριληφθούν στη ψηφιακή βιβλιοθήκη του έργου. Αυτές οι περιπτωσιολογικές μελέτες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία AI στις επιχειρήσεις τους.

Αν είστε γυναίκα επιχειρηματίας σας ενθαρρύνουμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να συμπληρώσετε το Ερωτηματολόγιο Έρευνας. Η συμμετοχή σας θα συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του έργου και στη δημιουργία ενός πιο ενδυναμωμένου και ενημερωμένου δικτύου γυναικών επαγγελματιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά