Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Παραμένει το σκηνικό υψηλών θερμοκρασιών – Βροχές από Πέμπτη

Καιρός: Παραμένει το σκηνικό υψηλών θερμ...

Στα πελάγη οι άνεμοι θα είναι μέτριοι άνεμοi και η θερμοκρασία θα ανέβει στα δυτικά, όπου ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σήμερα.

Με τη θερμοκρασία στα ύψη θα εξελιχθεί και καιρικά και η σημερινή μέρα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου με το σκηνικό της ζέστης να συνεχίζεται.

Στο τέλος της εβδομάδας έρχονται βροχές. 

Για σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και στα δυτικά, ενώ θα υπάρξουν και τοπικοί βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στα πελάγη οι άνεμοι θα είναι μέτριοι άνεμοi και η θερμοκρασία θα ανέβει στα δυτικά.

 Συγκεκριμένα περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 33 βαθμούς), 22 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως 39 βαθμούς), 20 έως 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 18 έως 35 βαθμούς στην Κρήτη, 22 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πότε έρχονται ισχυρές καταιγίδες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά η θερμοκρασία διατηρείται σε επίπεδα για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα είναι στα 5 με 6 μποφόρ ενώ θα ενισχυθούν την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στο Αιγαίο, ενώ σημειώνει ότι ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια.

Ο καιρός την Τετάρτη (26.06.2024)
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη (27.06.2024)
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αρχικά αίθριος καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή (28.06.2024)
Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις